- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FOTO| Nicușor Dan anunță că încă șase șantiere se vor deschide în curând. Câți kilometri de rețea de termoficare vor fi reabilitați până în 2026

28 Aug, 17:06 • Constantin Cristina
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că până în acest moment s-au înlocuit 1.300 de metri de conducte, dar și câți se vor mai înlocui până în 2026.
FOTO| Nicușor Dan anunță că încă șase șantiere se vor deschide în curând. Câți kilometri de rețea de termoficare vor fi reabilitați până în 2026

Nicușor Dan anunță că se vor mai deschide încă șase șantiere și că au fost înlocuiți până în prezent 1.300 de metri de conducte, în cadrul proiectului finanțat cu fonduri UE, a informat ziare.com.

Citește și: VIDEO| Nicușor Dan a făcut anunțul momentului! Inaugurarea Pasajului Doamna Ghica se va face în câteva zile

Nicușor Dan anunță că încă șase șantiere se vor deschide în curând. Câți kilometri de rețea de termoficare vor fi reabilitați până în 2026

„1.000 de metri de conductă magistrală au fost deja înlocuiţi la şantierul din Câmpia Libertăţii şi alţi 300 de metri de conductă la şantierul din str. Apusului. Cele două şantiere fac parte din proiectul de reparaţie şi modernizare a reţelei de termoficare, finanţat cu fonduri europene prin POIM. Alte şase şantiere vor fi deschise în perioada următoare ca urmare a emiterii autorizaţiilor de construire, iar până la sfârşitul anului se va lucra pe 12 şantiere. În total, 212 km de conductă vor fi reabilitaţi cu fonduri europene până în anul 2026”, scrie edilul general, pe Facebook.

Nicușor Dan, despre înlocuirea conductelor din Capitală
Nicușor Dan, despre înlocuirea conductelor din Capitală

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că în luna iunie au demarat lucrările pentru reabilitarea a 210 kilometri de rețea de termoficare din Capitală, finanțate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Edilul este de părere că în acest fel se dă startul marilor lucrări de termoficare din Capitală, realizate prin contracte cu o valoare totală de 360 de milioane de euro, dintre care 260 de milioane de euro reprezintă fonduri europene și contribuția statului. Alte 100 de milioane de euro vor fi asigurate de către Municipalitate, care intenţionează să obţină aceşti bani din împrumuturi.

Mai mult, primarul menționează că în noiembrie anul trecut au fost încheiate contracte cu cinci firme în vederea reabilitării a 210 kilometri de reţea de termoficare, repartizaţi în cinci loturi. Aceşti 210 kilometri au fost împărţiţi în 25 de loturi mai mici (cu lungimi de 2-12 kilometri). Compania Termoenergetica a selectat 12 dintre aceste loturi, care totalizează 90 de kilometri şi care necesită intervenţii mai rapide.

Primăria Capitalei intenţionează să finalizeze lucrările la aceste 12 loturi până la finele anului 2024.În luna iulie, Nicuşor Dan anunţă începerea reabilitării la un tronson de conductă de termoficare cu o lungime de 1,64 kilometri, situat pe strada Apusului din Sectorul 6 al Capitalei (Obiectivul 25).

Alte articole: Sebastian Burduja, la cuțite cu Nicușor Dan. Bucureștenii ar putea rămâne, de tot, fără apă caldă „Nici până astăzi Primăria nu și-a plătit obligațiile de plată”