- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| Nicușor Dan a făcut anunțul momentului! Inaugurarea Pasajului Doamna Ghica se va face în câteva zile

25 Aug, 14:42 • Constantin Cristina
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat când va fi deschis circulației Pasajul Doamna Ghica. Restul lucrărilor de sub pod se vor continua după inaugurare.
VIDEO| Nicușor Dan a făcut anunțul momentului! Inaugurarea Pasajului Doamna Ghica se va face în câteva zile

Nicușor Dan a afirmat, vineri, că Pasajul Doamna Ghica va fi deschis circulației în săptămâna dinaintea începerii noului an școlar, a informat ziare.com.

Citește și: FOTO| Astăzi au început primele teste la Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Când va fi pus în circulație

Nicușor Dan a făcut anunțul momentului! Inaugurarea Pasajului Doamna Ghica se va face în câteva zile

„La podul de pe Doamna Ghica am promis că înainte de începerea şcolilor o să dăm drumul. Şcoala începe luni, 11 septembrie, şi în săptămâna dinainte o să dăm drumul la circulaţie. O să mai rămână nişte lucrări sub pod, la amenajarea parcărilor şi mici detalii, dar se va circula pe pod în momentul în care începe şcoala”, a precizat Dan, întrebat despre stadiul a acestui proiect, după ce a vizitat Muzeul Copiilor.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

De asemenea, edilul a mai adăugat faptul că, în acest moment, se fac testele obligatorii de rezistență a pasajului, menţionând că va fi dat în folosinţă fără recepţie, aceasta urmând a se efectua în câteva luni.

„În acest moment se fac testele. Este obligatoriu, conform legii, este o lucrare de infrastructură şi există normative despre cum se verifică rezistenţa acestei lucrări de infrastructură. Au venit nişte camioane încărcate şi static şi dinamic, care să vadă că structura de rezistenţă rezistă. Va fi dat în folosinţă fără recepţie, dar recepţia nu se va face în 10 ani, se va face în câteva luni după darea în folosinţă”, a explicat primarul general, Nicușor Dan.

Primele teste au început ieri, 24 august 2023. Pentru aceste teste statice de pe Pasajul Doamna Ghica din București sunt folosite opt autoutilitare de mare tonaj care sunt poziționate în diferite puncte ale pasajului.

Alte articole: Inaugurarea se amână! Pasajul de la Doamna Ghica este gata doar 78%, primele mașini vor circula pe el abia la toamnă