- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fructele și legumele, alimente de lux? Valoarea coșului de cumpărături a ajuns la un nou record

08 May, 14:01 • Bumbeneci Diana
Și în această lună s-au înregistrat scumpiri majore în rândul alimentelor. Prețul pentru fructe și legume a ajuns la un nou record.
Fructele și legumele, alimente de lux? Valoarea coșului de cumpărături a ajuns la un nou record

Românii se lovesc de tot mai multe cheltuieli majore. Valoarea coșului de cumpărături la începutul lunii mai a ajuns la un nou nivel record. Fructele și legumele s-au scumpit cel mai mult, anunță Antena3.

Prețul coșului de cumpărături a ajuns la un nou nivel

La începutul lunii mai, fructele și legumele s-au scumpit cel mai mult, iar valoarea coșului de cumpărături a ajuns să fie tot mai ridicată.

Ai mai putea citi și: Ordonanța austerității intră în vigoare săptămâna aceasta! Ce măsuri va lua Guvernul

Coș cumpărături
Coș cumpărături

Potrivit sursei citate, la începutul lunii mai, valoarea coșului de cumpărături a ajuns la 186 de lei. Este un nou nivel record, având în vedere că în luna martie, prețul total al alimentelor de bază ajungea la puțin peste 172 de lei.

Cea mai mare diferență a fost înregistrată în cazul fructelor și legumelor, prețul roșiilor, de exemplu, fiind mai mare cu 5 lei. De asemenea, ceapa, morcovii și merele s-au scumpit cu 1 leu, chiar în perioada în care românii încep să spere că prețurile vor avea, de fapt, o nouă scădere.

Din păcate, contrar prognozelor, alimentele continuă să se scumpească de la o lună la alta, chiar dacă s-a înregistrat o ușoară scădere a ratei inflației.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, pe parcursul unui an, cel mai mult s-au scumpit lactatele (cu 30%), fructele (cu 17%), legumele (cu 16%) și carnea (cu 28%).

Vezi și: Vestea zilei pentru pensionarii români! Marcel Boloș: „80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult