- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ordonanța austerității intră în vigoare săptămâna aceasta! Ce măsuri va lua Guvernul

08 May, 08:30 • Bumbeneci Diana
Executivul condus de Nicolae Ciucă urmează să ia marea decizie cu privire la ordonanța austerității. Românii vor fi nevoiți să accepte noi schimbări radicale.
Ordonanța austerității intră în vigoare săptămâna aceasta! Ce măsuri va lua Guvernul

Vești noi pentru români. Ordonanța de urgență care face referire la reducerea cheltuielilor publice urmează să fie aprobată în această săptămână de Guvern. Măsura va fi luată după ce proiectul va fi discutat în ședința coaliției. În acest context, premierul Nicolae Ciucă a făcut noi declarații prin intermediul cărora a anunțat că Executivul pe care îl conduce nu va face altceva decât să reducă și să amâne o serie de cheltuieli care nu sunt absolut necesare.

Ordonanța austerității intră în vigoare săptămâna aceasta

„Ordonanța urmează să fie prezentată săptămâna viitoare în coaliție și în momentul în care Ministerul de Finanțe va prezenta toate datele și le vom analiza și vom agrea împreună cu partenerii de coaliție, imediat, că va fi la ședința de guvern de miercuri sau într-o ședință de guvern ulterioară, cert este că săptămâna viitoare vom adopta această ordonanță care, încă o dată, prevede o rânduială în ceea ce privește cheltuielile de la buget, și aici ne referim la bunuri și servicii, ne referim la reducerea cheltuielilor pentru achiziția de autovehicule și mobilier și alte cheltuieli care nu fac obiectul.

Putem să funcționăm și să administrăm, în continuare, țara și fără aceste cheltuieli. Și, desigur, acolo unde va fi necesar, de ce spun necesar, pentru că sunt instituții care deja, prin bugetul anual, au prevăzute cifre de școlarizare și acolo nu putem să stopăm încadrările, dar în instituțiile unde nu va fi absolut necesar să continue ocuparea funcțiilor și acelea vor fi stopate. Deci, săptămâna viitoare”, spunea vineri Nicolae Ciucă.

Vezi și: Nicolae Ciucă anunță noi măsuri luate de Guvern în urma discuției cu fermierii. „Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil”

Ciucă, despre Ordonanța austerității
Ciucă, despre Ordonanța austerității

În cadrul declarațiilor sale, oficialul a precizat săptămâna trecută, la începutul ședinței de Guvern, că prin ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare „nu facem altceva decât să reducem și să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare”.

De partea cealaltă, Marcel Ciolacu spunea că în coaliție nu s-a discutat despre înghețarea salariilor bugetarilor. Și premierul Nicolae Ciucă a anunțat în luna aprilie că a cerut reduceri de cheltuieli în ministere.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, spunea în legătură cu ordonanța austerității că „gaura de la buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei”. El afirmă că încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei față de programat.

Ai mai putea citi: Finanțare record pentru micii fermieri. Cum poți primi 50.000 de euro GRATIS de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult