- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Gabriela Firea anunță tabere gratuite pentru copiii românilor din străinătate

02 Mar, 20:13 • Gorgorin iulia
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, Gabriela Firea, a anunțat că cel puțin 5.000 de copii români din afara țării vor ajunge în acest an în tabere gratuite în România.
Gabriela Firea anunță tabere gratuite pentru copiii românilor din străinătate

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că taberele pentru copiii români din afara ţării vor fi reluate și în acest an.

Citiți și: Gabriela Firea, plată de jumătate de milion de euro chirie pentru un sediu. Factura este plătită cu banii din bugetul public

Fostul primar al Capitalei a transmis, într-o postare pe Facebook, că ediția de anul trecut a fost una de succes, iar peste 1.200 de copii tineri și cadre didactice, din 18 țări, au participat la tabere organizate în mai multe județe din țară.

Gabriela Firea anunță că peste 5.00o de copii din diaspora vor avea șansa sa descopere România

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Așadar, cel puţin 5.000 de copii care locuiesc în străinătate vor merge în vacanță, în stațiunile de la munte și de pe litoral.

Gabriela Firea a participat la o întâlnire cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, pentru continuarea programului Taberelor ARC, dedicat copiilor români din comunitățile istorice și diaspora.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, Gabriela Firea, a oferit mai multe informații despre acest proiect, pe pagina sa de Facebook.

„Tabere gratuite pentru copiii românilor din afara granițelor țării! Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru pentru continuarea programului Taberelor ARC, dedicat copiilor români din comunitățile istorice și diaspora.  Împreună cu secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, am stabilit detaliile ediției din acest an.
În primul rând, în 2023, ne propunem să aducem în taberele din România minimum 5.000 de copii români din afara țării. Ne întoarcem, practic, la numărul de copii care ajungeau în aceste excursii înaintea pandemiei. Pentru unii dintre ei este o ocazie unică pentru a afla lucruri noi despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor.
 Pentru ediția din acest an, colegii din ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, împreună cu reprezentanți din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, vor păstra cele două locații din 2022, dar vor căuta și alte tabere de agrement unde copiii pot petrece o săptămână pentru reconectarea cu România.
 Ne propunem ca prima serie de copii să ajungă în România la începutul lunii iulie, iar ultimul grup să încheie programul taberelor la finalul lunii august. Vrem să avem tabere pline de copii toată vara și fiecare să petreacă o săptămână plină de activități în România.
Ne asigurăm că au parte de condiții bune, că mâncarea este adecvată vârstei lor, iar cazarea este fără probleme.  Ediția de anul trecut a fost una de succes și peste 1.200 de copii, tineri și cadre didactice, din 18 țări, au participat în taberele de la Sângeorz Băi, județul Bistrița Năsăud și Oglinzi, județul Neamț.  Proiectul Taberelor „ARC” ajunge, astfel, la a XIV-a ediție, cu aproape 28.000 de elevi, tineri și cadre didactice”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook.