- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea respinge taxarea pensiilor de peste 4.000 de lei: „Munca părinților și a bunicilor noștri trebuie răsplătită, nu taxată!”

13 Feb, 11:34 • Adrian Popovici
Gabriela Firea declară că PSD respinge taxa suplimentară pentru pensii propusă de PNL. Liberalii au propus impunerea unei noi taxe nouă pentru pensionarii cu venituri peste 4.000 de lei. Astfel, persoanele în vârstă ar urma să dea la stat 400 de lei din banii pe care îi primesc dacă această măsură ar fi implementată.
Gabriela Firea respinge taxarea pensiilor de peste 4.000 de lei: „Munca părinților și a bunicilor noștri trebuie răsplătită, nu taxată!”

Gabriela Firea declară că PSD respinge taxa suplimentară pentru pensii propusă de PNL. Liberalii au propus impunerea unei noi taxe nouă pentru pensionarii cu venituri peste 4.000 de lei. Astfel, persoanele în vârstă ar urma să dea la stat 400 de lei din banii pe care îi primesc dacă această măsură ar fi implementată, transmite Antena 3 CNN.

Mai mulți deputați și senatori ai Partidului Național Liberal, printre care se numără Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Virgil Guran, au propus o inițiativă legislativă ce vizează instituirea unui impozit de 10% pentru pensionarii cu venituri ce depășesc suma de 4000 de lei. Cu toate acestea, Gabriela Firea afirmă că Partidul Social Democrat se va opune acestui proiect de lege, dând asigurări că veniturile românilor nu vor fi afectate de această propunere.

„Nu ne jucăm cu pensiile românilor! Munca părinților și a bunicilor noștri trebuie răsplătită, nu taxată! Recent, parlamentarii PNL au propus ca pensionarii care primesc peste 4.000 de lei să plătească CASS. Împreună cu toți colegii senatori social-democrați, vom respinge acest proiect în Senatul României!

Vă amintiți cum în 2021 au vrut să înghețe pensiile? Același scenariu pare să se repete, dar de această dată prin aplicarea CASS.

Suntem conștienți de impactul pe care astfel de măsuri îl pot avea asupra celor care au muncit o viață întreagă. În plus, contradicțiile în discursul politic nu fac decât să adauge confuzie și nesiguranță”, a transmis Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea spune că legea pensiilor va elimina inechităţile: „Vor fi reparate astfel multe nedreptăţi suferite de românii care au ieşit deja la pensie”

Gabriela Firea se opune taxării pensiilor peste 4.000 de lei. Foto arhivă
Gabriela Firea se opune taxării pensiilor peste 4.000 de lei. Foto arhivă

Ce propune Gabriela Firea în numele PSD?

Gabriela Firea exprimă dezacordul față de proiectul de lege care prevede taxarea cu 10% a pensionarilor cu indemnizații de peste 4.000 de lei. Ea subliniază necesitatea clarității și coerenței în politicile care influențează situația pensionarilor.

„Ce spunem noi, parlamentarii social-democrați:

  1. Nu susținem acest proiect de lege.

  2. Vrem claritate și coerență în politicile care afectează pensionarii.

  3. Pensionarii merită respect, nu politici contradictorii”, a adăugat aceasta.

Mesajul transmis de Gabriela Firea este confirmat și de cel al fostului ministrul al Muncii, Marius Budai, care a explicat faptul că colegii săi din parlament se opun acestei inițiative.

„Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”, a explicat Marius Budăi „Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu…”, a mai afirmat acesta.

Te-ar putea interesa și: Lovitură pentru acești pensionari. Parlamentarii dezbat taxarea indemnizațiilor care depășesc acest prag