- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea se ține de cuvânt și aduce vești bune pentru părinți! „Finalizăm pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”

27 Apr, 11:55 • Constantin Cristina
Ministrul Familiei, Tineretului și al Egalității de Șanse, Gabriela Firea a anunțat măsurile incluse în pachetul legislativ, destinat mamelor și familiilor nevoiașe, cu scopul de a crește natalitatea și susținerea familiilor din România.
Gabriela Firea se ține de cuvânt și aduce vești bune pentru părinți! „Finalizăm pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și al Egalității de Șanse, a declarat care sunt măsurile luate în privința pachetului legislativ create pentru creșterea natalității și susținerea familiilor, menite să ajute familiile din România, a transmis Antena 3 CNN.

Citește și: Vești bune! Gabriela Firea oferă vouchere de 1.500 de lei. Cine sunt beneficiarii acestor ajutoare

Gabriela Firea se ține de cuvânt și aduce vești bune pentru părinți

„Vă prezint, mai detaliat, câteva dintre măsurile incluse în acest pachet, la care lucrăm alături de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

  • TVA redus la 5% la produsele pentru copii
  • Prețurile se vor reduce semnificativ la următoarele produse:
  • lapte special pentru sugari, în recipiente închise ermetic;
  • preparatele pentru sugari sau copiii mici, la fel ca si cele din carne, omogenizate, dietetice, cum sunt carne, pește, legume, fructe, condiționate pentru vânzarea cu amănuntul, în recipiente de maximum 250 grame.
  • De asemenea, îmbrăcămintea și accesoriile de îmbrăcăminte pentru sugari, șervețelele și scutecele pentru cei mici vor avea TVA redus.
  • Am propus, de asemenea, ca aplicarea cotei reduse de TVA și pentru livrarea de scaune auto pentru copii.
  • Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial prețul produselor menționate, așa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real ajutor familiilor cu copii”, anunță Gabriela Firea.

Mai mult, pachetele vin și în ajutorul mamelor sub formă de bani, pentru sănătatea lor și a copiilor, dar și pentru educația celor mici.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

„Voucherul Materna este gândit pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2500 de lei și poate fi folosit pentru consultațiile și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate. Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluție pentru acoperirea prețului tratamentelor stomatologice ale copiilor.

Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 și 17 ani cu probleme dentare, care au indicație de la medicul stomatolog. Pentru familiile cu venituri de maximum 8000 de lei pe lună, venim cu un ajutor de 1500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educația copiilor, grădinițe, creșe, after-school. Vrem să ajutăm cât mai multe familii tinere”, a mai adăugat ministrul.

Ministrul a tras un semnal de alarmă că în România există o scădere rapidă a natalității, la fel ca alte state.

„Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor conține, în total, 10 măsuri. Orice sprijin din partea parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, și a reprezentanților societății civile este binevenit. Doar împreună, în echipă, cetățeni – Guvern – Parlament putem reușit să oprim declinul demografic fără precedent în care se află țara noastră.

Din păcate, România se confruntă cu aceeași problemă a celorlalte state europene, de scădere drastică a natalității, astfel că avem în vedere și măsuri care s-au dovedit a avea succes în alte țări în care există ministere dedicate familiei înființate cu zeci de ani în urmă”, a încheiat Gabriela Firea.

Alte articole: Vești bune pentru români! Mai multe vouchere vor ajunge la cetățeni. Gabriela Firea: „Puteți trimite dosarele pentru există resurse financiare suficiente”