- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Szabo, victorie în procesul cu Primăria Capitalei. Nicușor Dan, obligat să achite daune morale

23 Nov, 22:12 • Claudia Simion
Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Primăria Capitalei. Fosta campioană a anunțat că Tribunalul București a anulat detașarea emisă de primarul Nicușor Dan și a decis reîncadrarea sa în funcţia de director general al CSM Bucureşti.
Gabriela Szabo, victorie în procesul cu Primăria Capitalei. Nicușor Dan, obligat să achite daune morale

Pe lângă asta, Nicușor Dan a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socializare. Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul primarul general al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată”, menţionează Gabriela Szabo în mesajul postat pe site-ul de socializare.

Citește și Schimbare pentru bucureștenii care vor să participe la Târgurile de Crăciun. Nicușor Dan: „Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța, în 3 iunie 2022, că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. La acel moment a spus că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management „defectuos”.

Mai mult, Nicușor Dan a spus, cu două zile în urmă, că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la CSM București, ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022.

Nicușor Dan: CSM a plătit în 2018 prime de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani

CSM a plătit în 2018, conform edilului, prime de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ. El susţine că, din suma achitată personalului administrativ, 190.965 de lei au fost încasaţi în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

„Totodată, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe lângă aceste probleme, s-au constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, a explicat primarul pe Facebook.

Citește și Nicuşor Dan anunţă deschiderea Târgului de Crăciun: „Atracţia Târgului a fost deja montată” GALERIE FOTO