- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicuşor Dan anunţă deschiderea Târgului de Crăciun: „Atracţia Târgului a fost deja montată” GALERIE FOTO

19 Nov, 00:08 • Russo George
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, deschiderea Târgului de Crăciun organizat de municipalitate în Piaţa Constituţiei, eveniment ce va fi adaptat unei ierni atipice, prima din istorie în care se va desfăşura Campionatul Mondial de fotbal.

Nicuşor Dan a publicat un mesaj – însoţit de fotografii de la o inspecţie de ultimă oră pe care a desfăşurat-o în locaţie – în care a anunţat că Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei se va deschide duminică, 20 noiembrie, la ora 10, în Piaţa Constituţiei.

Spre deosebire de iarna anului trecut, Primăria nu va mai percepe o taxă de intrare pentru bucureşteni, ci a ales să lase accesul liber.

De asemenea, pe lângă atracţiile pentru copii şi spaţiile comerciale cu mâncare sau obiecte artizanale, Primăria a avut grijă şi de distracţia părinţilor, astfel încât, în parteneriat cu TVR, a amplasat ecrane uriaşe pe care aceştia pot urmări meciurile Campionatului Mondial din Qatar, prima ediţie din istorie care se desfăşoară iarna.

„Mai sunt câteva ore până la deschiderea Târgului de Crăciun organizat de Primăria Capitalei prin Arcub, Proedus și Creart, în Piața Constituției, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Atracția Târgului, roata panoramică uriașă, a fost deja montată, căsuțele pentru meșteri, artizani și pentru bucătarii de mâncare tradițională sunt frumos decorate cu crenguțe de brad, iar scena și patinoarul sunt aproape gata. Căsuțele din turtă dulce, soldățeii și renii cu siguranță îi vor încânta pe copii.

Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaș pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor.

Târgul se deschide duminică la ora 10:00 și poate fi vizitat până pe 26 Decembrie.

Vă așteptăm!”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: DNSC, recomandări de securitate pentru suporterii care merg la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar: luați în considerare utilizarea a două telefoane mobile!

Tot vineri, Brigada Rutieră a anunţat că traficul rutier va fi restricţionat, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie, între orele 10,00 – 23,00, pe benzile I şi III de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei (cele două bretele), unde se va desfăşura Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti.

„Totodată, pentru traversarea în condiţii de siguranţă a participanţilor, se vor amplasa temporar trei treceri pentru pietoni suplimentare, în perioada 19.11-27.12.2022, în zona Pieţei Constituţiei, astfel: două treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre bulevardul Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis vineri.

Traficul rutier se va restricţiona gradual, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, pe bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între bulevardul I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi pe bulevardul Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi bulevardul Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Brigada Rutieră recomandă, ca rute ocolitoare, Calea 13 Septembrie – bulevardul Libertăţii – bulevardul Regina Maria; Calea 13 Septembrie – bulevardul Libertăţii – bulevardul Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei; Calea Călăraşilor – Splaiul Independenţei – bulevardul Naţiunile Unite – strada Izvor; bulevardul Unirii – Splaiul Independenţei – bulevardul Naţiunile Unite – bulevardul Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic; să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei.

Citeşte şi: Situație îngrijorătoare în școlile din România: 70% dintre copiii spun că profesorii le cer bani pentru culegeri şi alte caiete speciale