- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Germania a alocat un miliard de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei: ”Investim masiv în menţinerea păcii în Europa şi Ucraina”

11 Nov, 20:28 • Cassano Sabrina
Guvernul german a alocat un miliard de euro pentru Ucraina, din bugetul de stat. Banii au fost destinați apărării împotriva atacurilor cibernetice ruse şi strângerii de dovezi care să ateste săvârşirea crimelor de război, conform Reuters.
Germania a alocat un miliard de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei: ”Investim masiv în menţinerea păcii în Europa şi Ucraina”

Guvernul german a alocat un miliard de euro pentru Ucraina, din buhetul de stat. Această alocare suplimentară vine în urma conflictelor în care Germania ar fi fost acuzată de faptul că nu şi-a intensificat asistenţa militară destinată Ucrainei, asta după ce Kievul susține că are nevoie  de arme de luptă ofensive, mai ales de tancuri pentru a continua să lupte contra armatei ruse. Această alocare bugetară constituie o victorie pentru Verzi.

Robin Wagener: ”Investim masiv în menţinerea păcii în Europa şi Ucraina”

”Bugetul alocat Ucrainei arată clar că sprijinul nostru depăşeşte cu mult livrările importante şi necesare de arme. Investim masiv în menţinerea păcii în Europa şi Ucraina”, a povestit acesta.

O parte din bani vor fi destinați să sprijine echipele care adună dovezi în Ucraina ale încălcării drepturilor omului şi ale comiterii unor crime de război, în timp ce sume suplimentare se vor îndrepta pentru sprijinirea societăţii civile în regiune, inclusiv pentru a proteja jurnaliștii din Belarus, Rusia și Ucraina.

Ultimul oraș care mai era ocupat de ruși în regiunea Nikolaev a fost eliberat

Moscova a ordonat ca trupele de război să se retragă orașului strategic Herson din sudul Ucrainei. Acest lucru reprezintă un eșec suprem pentru Putin.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat astăzi   că cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate după decizia Rusiei de a se retrage în partea de est a fluviului Nipru, conform CNN.

Citește și: Metoda ajunsă virală pe internet prin care îți poți încălzi locuința. Te costă doar 50 de lei

Citește și: Nicolae Ciucă: ”Estimările Comisiei Europene privind îmbunătățirea perspectivei de creștere economică a României, dau un plus de încredere investitorilor