- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicolae Ciucă: ”Estimările Comisiei Europene privind îmbunătățirea perspectivei de creștere economică a României, dau un plus de încredere investitorilor”

11 Nov, 19:30 • Cornel Ghimeșan
Premierul Nicolae Ciucă, a declarat vineri, că estimările Comisiei Europene privind îmbunătățirea perspectivei de creștere economică a României de la 3,9% la 5,8% în acest an, oferă un plus de încredere investitorilor români și străini.
Nicolae Ciucă: ”Estimările Comisiei Europene privind îmbunătățirea perspectivei de creștere economică a României, dau un plus de încredere investitorilor”

Comisia Europeană și-a îmbunătățit vineri, estimările privind perspectiva de creştere economică a României, de la 3,9% la 5,8% în acest an. În urma acestei evaluări premierul Nicolae Ciucă s-a declarat optimist în ceea ce privește viitorul economiei românești și spune că noile estimări ale CE oferă un plus de încredere investitorilor.

Citește și Centrala Nucleară de la Cernavodă motiv de laudă pentru Nicolae Ciucă:„Evenimentul de astăzi este o nouă dovadă a legăturii strânse dintre România și Statele Unite ale Americii”

„Faptul că, într-un an atât de complicat, România a reuşit să-şi păstreze atractivitatea ca destinaţie de business este datorat, în mare măsură, curajului dovedit de antreprenori şi capacităţii lor de a se adapta permanent. O contribuţie definitorie o au investiţiile private şi publice, respectiv liniile de finanţare deschise din fondurile naţionale şi europene, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi măsurile guvernamentale prin care am preluat presiunea creşterii preţurilor la energie”, a spus Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a subliniat că soluţiile pe termen scurt şi mediu, precum cele de plafonare şi compensare a preţurilor la energie, adaptate inclusiv prin deciziile stabilite vineri în Guvern, sunt complementare celor pe termen lung, ce tind spre obiectivul de atingere a independenţei energetice.

„Finanţarea recent obţinută pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă se adaugă celorlalte investiţii de anvergură pentru creşterea capacităţii de producţie energetică a României”, a menționat premierul.

Mai mult, Nicolae Ciucă a spus că prognoza de toamnă a Comisiei Europene semnalează printre altele și provocările în perspectiva următorilor ani pentru a reuşi menţinerea unui ritm constant de creştere economică.

„Menţinerea volumului consistent al investiţiilor şi orientarea lor către cercetare-inovare-dezvoltare, către sectoare care produc valoare adăugată, aliniate strategiilor europene de dezvoltare, sunt pe lista priorităţilor noastre. Adăugăm măsurile de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi sprijinirea celor mai vulnerabili, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea veniturilor cetăţenilor, pentru că doar avansând în acelaşi ritm în domeniile economic şi social putem ajunge la progres şi dezvoltare”, a mai transmis șeful Guvernului.

Citește și Vin banii de la UE! Nicolae Ciucă, despre fondurile europene din PNRR: ”Avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult