- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gestul ilegal care le-a adus o amendă de câte 5.000 de lei. Ce au făcut trei bărbaţi în Poiana Braşov

19 Dec, 19:15 • Cornel Ghimeșan
Sărbătorile de Iarnă aduc cu ele nu doar atmosfera magică a Crăciunului, ci și responsabilitatea față de natură. Într-un incident recent, trei bărbați au fost amendați cu 5.000 de lei fiecare după ce au încălcat prevederile Legii 171/2010, o lege care reglementează contravențiile silvice.
Gestul ilegal care le-a adus o amendă de câte 5.000 de lei. Ce au făcut trei bărbaţi în Poiana Braşov

În ziua de 17 decembrie 2023, în zona Poiana Aviatorilor din Poiana Brașov, Jandarmeria Montană a intervenit în forță pentru a sancționa o acțiune ilegală.

Gestul ilegal care le-a adus o amendă de câte 5.000 de lei

Trei bărbați din Dâmbovița au fost surprinși în timp ce încercau să sustragă aproape 1.800 de kilograme de cetină de brad din pădure. Această acțiune nu doar că aduce un prejudiciu mediului înconjurător, dar contravine explicit prevederilor Legii 171/2010, scrie newsbv.ro.

Potrivit acestei legi, constituie contravenție silvică tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor fără drept, precum și distrugerea ori vătămarea de arbori, puieți, pomi de Crăciun sau lăstari din fondul forestier național. În acest caz, valorarea prejudiciului, stabilită conform legii, a condus la aplicarea unei amenzi de 5.000 de lei pentru fiecare dintre cei trei bărbați implicați în acțiunea ilegală.

Citeşte şi: Data la care vor intra pensiile majorate în ianuarie a fost anunțată! Toți pensionarii trebuie să știe asta!

De asemenea, un alt bărbat a fost surprins în timp ce voia să sustragă aproape 300 de kilograme de cetină de brad din Poiana lui Manole (Predeal). Cetina de brad a fost confiscată, iar bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei. Alți trei bărbați au primit și ei câte o amendă de 3.000 de lei, după ce au intrat cu ATV-urile pe fondul cinegetic, însă fără permisiune. S-a aplicat Legea 407/2006 (vânătoare și protecția fondului cinegetic).

Încălcarea legilor silvice reprezintă nu doar o problemă de ordin legal, ci și o amenințare la adresa ecosistemului. Cetina de brad este un element esențial în cadrul pădurilor, iar sustragerea sa ilegală poate afecta echilibrul natural și biodiversitatea zonei.

Citeşte şi: Anunțul momentului pentru toți românii care vor să își facă pașaport. Se întâmplă de azi, 18 decembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult