- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gică Hagi vrea să dea lovitura cu o nouă afacere. „Regele” a intrat la începutul anului 2024 într-o industrie de miliarde de euro

19 Feb, 19:53 • Bocioacă Bianca
Gică Hagi își extinde domeniul de activitate. Cel mai mare fotbalist romând din istorie și-a înființat recent o agenție de publicitate - HGH Company SRL.
Gică Hagi vrea să dea lovitura cu o nouă afacere. „Regele” a intrat la începutul anului 2024 într-o industrie de miliarde de euro

Gică Hagi a început anul în forță și și-a deschis o nouă afacere. Este vorba despre o agenție de publicitate, cu sediul în București, înregistrată la Registrul Comerțului pe 11 ianuarie 2024. În afacere este implicată și soția fostului fotbalist, Marilena Hagi, desemnată administrator.

Industria publicității, în care se învârt miliarde de euro, nu e ceva nou pentru familia Hagi. Ianis Hagi și-a deschis și el, alături de mama sa, o agenție de publicitate ăn 2020, Future of the Game Company SRL. După doar un an în care a raportat o cifră de afaceri de 997.394 lei și un profit net de 891.591 lei, dar și datorii de 2.084,101, agenția lui Ianis a reușit să aibă în 2022 o rată de profit de 1.131.641 lei net.

Citește și: Război în instanță pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi” de 80 de milioane de euro! Două dintre cele mai mari companii locale se bat pentru contractul mamut din Constanța!

Gică Hagi renunțăla Farul Constanța

Gică Hagi are dublu rol la Farul. Este acționar majoritar, cu 79,9%, și se ocupă de pregătirea echipei ca manager tehnic. Acesta a anunțat în repetate rânduri că îi e din ce în ce mai greu să investească de unul singur la Farul și e dispus să vândă o mare parte din acțiuni. Ar vrea să rămână cu numai 10%, la fel ca Ciprian Marica și Rivaldo.

„Sunt acționar majoritar la Farul. Echipa aceasta e a Constanței. Eu sunt doar un acționar majoritar care nu-și dorește să rămână. Vreau să vând acțiunile pentru a face Farul și mai puternică, iar eu să rămân cu meseria mea. Mereu am spus că mie îmi place partea tehnică”, a declarat Gică Hagi, în luna mai 2023, potrivit fanatik.ro.

Câteva luni mai târziu, acesta a reluat subiectul: „Am făcut cât am putut. Lucrurile merg în continuare. Clubul caută de 4-5 ani… Nu avem datorii, nu avem nimic. Totul aparține clubului. Hagi doar vinde acțiunile. Știți cum le vând? Mie îmi revine 25%, restul de 75% bagi în club. Ca să nu pățesc ca Dinamo. Îi oblig pe acționari să bage bani în club. Ca să fie stabilitate”.

„Eu lucrez pentru club, nu pentru mine. Mie îmi dă o unghie, îmi dă nimic. Eu din total iau 25%. Ca să fie bugetul de 6-7 milioane. Să ai siguranță. După aceea vorbim de cât vrei să investești, după aceea vorbim de cât de mare să fie clubul. Cei care au vrut să vină știu asta de la mine. Le-am arătat foile, le-am spus planul.

Nu avem datorii. Suntem pe profit. Suntem singurul club care poate intra la Bursă, că trebuie să ai 4 ani la rând profit. Noi avem de 6 ani profit”, a continuat el.

Citește și: Câți bani a dat Ianis Hagi pe inelul pe care i l-a dat iubitei sale, când a cerut-o în căsătorie. Fotbalistul a cheltuit 100.000 de euro pentru organizarea marelui eveniment

Potrivit Top 300 Capital Cei mai Bogați Români, ediția 2023, Gică Hagi este creditat cu o avere estimată la 28 – 34 de milioane de euro. Acesta ocupă poziția 250 în Top 300 cei mai prosperi oameni de afaceri din România.

Pe lângă banii câștigați din fotbal, fostul mare internațional și-a investit averea în afaceri imobiliare, comerț, precum și în diverse activități din sfera sportului. Pentru a menține Farul pe lina de plutire, Gică Hagi și-a iptecat Academia, pentru un credit de 3,5 milioane de euro, potrivit GSP.