- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Război în instanță pentru construcția stadionului „Gheorghe Hagi” de 80 de milioane de euro! Două dintre cele mai mari companii locale se bat pentru contractul mamut din Constanța!

04 Oct, 10:02 • Oprea Alina
Stadionul Gheorghe Hagi din Constanța deschide Cutia Pandorei între Erbașu și SSAB. Proiectul în valoare de 80 de milioane de euro strânge licitații istorice
Război în instanță pentru construcția stadionului Gheorghe Hagi de 80 de milioane de euro! Două dintre cele mai mari companii locale se bat pentru contractul mamut din Constanța!

Construcția stadionului „Ghoerghe Hagi” a devenit un subiect foarte controversat pentru două companii locale. Aceste două companii se luptă pentru un contract de aproximativ 80 de milioane de euro pentru construirea unui stadion de 18.000 de locuri în Constanța. Compania Națională de Investiții se află în poziția de beneficiar al poriectului acestuia, iar licitația a fost câștigată, în primul rând, de Construcții Erbașu. SSAB a contestat această desemnare, însă CNI susține, în continuare, câștigătorul inițial, Construcții Erbașu.

„Situaţia se află acum la Curtea de Apel, va mai dura până când va fi luată o decizie. Deocamdată s-au demolat construcţiile existente (stadionul vechi Farul – n. red.), etapă de care s-a ocupat firma Apolodor.”, declară Cristian Erbașu, conform celor comunicate de Ziarul Financiar.

Află mai multe despre: Guvernul a dat undă verde pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi”. Valoarea noului teren se ridică la peste 400 milioane de lei

Gheorghe Hagi

Concurență acerbă între cele două companii locale pentru Stadionul „Gheorghe Hagi”

În ciuda faprului că licitația a fost câștigată de Construcții Erbașu, SSAB vine și contestă acets lucru. Dacă privim înapoi în timp cu aproximativ 10 ani putem observa că aceste situații erau rar întâlnite, acest fapt fiind cauzat de faptul că acestor companii din industrie le era foarte greu să acceseze un astfel de contract. Mai mult decât atât, forța de muncă de care dispun firmele de construcții în ziua de astăzi este grandioasă, astfel că acestea pot duce la bun sfârșit un proiect fără probleme. În trecut, acest lucru nu era posbil, pentru că era nevoie să apelee la subconstructori pentru a putea finaliza proiectul, fiind un proces de încetinire.

Află mai multe despre: Cine va fi viitorul președinte în 2024? Au fost anunțate șansele pe care le au Kovesi sau George Simion, dar și lista candidaților care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis