- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali riscă să fie executat silit de Fisc. Nu și-a cosit pajiștea, deși a primit subvenții pentru acest lucru

20 Mar, 20:20 • Lupu Alexandra
Gigi Becali nu este departe de pericolul de a fi executat silit de Fisc. Primele informații arată că, deși a primit subvenții, patronul FCSB nu și-a cosit pajiștea pe cele 30 hectare de teren cumpărate în județul Vâlcea.
Gigi Becali riscă să fie executat silit de Fisc. Nu și-a cosit pajiștea, deși a primit subvenții pentru acest lucru

Gigi Becali este la un pas să fie executat silit de Fisc. Centrul Județean APIA Vâlcea a emis un proces verbal de constatare a neregulilor pe numele patronului FCSB, în cadrul căruia s-au stabilit creanțele bugetare, având în vedere că, deși a primit subvenții în această direcție, Becali nu și-a cosit pajiștea pe cele 30 hectare de teren cumpărate în județul Vâlcea, confirmă stiripesurse.ro.

Gigi Becali riscă să fie executat silit de Fisc

În urma cu 3 ani, Becali și-a cumpărat peste 30 hectare de teren în județul Vâlcea. Scopul a fost acela de a construi două mănăstiri, după modelul de la Athos: una pentru bărbați și una pentru femei, la o distanță considerabilă. După ce a făcut această achiziție, patronul FCSB a aplicat și pentru obținerea unor subvenții. Cu toate acestea, APIA Vâlcea a constatat că Gigi Becali nu și-a respectat angajamentele asumate anterior.

Citește și: Apartamentul lui Ioan Becali este scos la licitație de ANAF. Prețul de pornire este de peste 1 milion de lei. Locuința este poziționată în centrul Capitalei

Pe numele acestuia a fost emis un proces verbal în care sunt explicate neregulile constatate și sunt stabilite creanțele bugetare. Riscul la care se supune patronul FCSB a fost confirmată de directoarea APIA Vâlcea.

Contactată telefonic, Denisa Iacob precizează că Gigi Becali nu a respectat măsura de Agro-Mediu, dar mai mult de atât, riscă să fie silit de Fisc. Corespondența prin care patronul era avertizat de această situație a fost întoarsă înapoi, tocmai de aceea, conform procedurilor, informațiile au fost precizate public.

„Nu este așa tragedie, dar regulamentul și procedura noastră cer ca, atunci când nu se mai continuă un angajament de Agro-mediu, să fie recuperate sumele din anii anteriori”, spune Denisa Iacob.

Gigi Becali este la un pas de executarea silită
Gigi Becali este la un pas de executarea silită

„Domnul Becali are o suprafață de pășune pentru care a putut să acceseze această măsură de Agro-mediu care este un angajament voluntar cu respectarea unor anumite cerințe, printre care, să nu cosească decât într-o anumită perioadă a anului – lucru pe care l-a respectat un an de zile.

A preluat angajamentul de la un alt fermier. După care, în anul 2022 nu a mai continuat angajamentul deschis pe cinci ani. În momentul în care se întrerupe acest angajament față de APIA, banii trebuie recuperați”, menționează șefa APIA.

Ultimele informații arată că Gigi Becali riscă să fie executat silit pentru 3000 euro. În cazul în care sumele nu sunt recuperate în 90 zile de la anunț, prin plată voluntară, dosarul va merge mai departe la ANAF.

„Nu sunt sume foarte mari, dar acestea sunt regulile. Dacă timp de 90 de zile nu se recuperează sumele prin plată voluntară, de la acest anunț, atunci dosarul va merge către ANAF pentru executare silită. Este vorba despre aproximativ 3.000 euro”, completează Denisa Iacob.

Vezi și: Câți bani câștigă Teodora Stoica de la Gigi Becali. Povestea angajatei-cheie de la FCSB