- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali s-a pus pe vândut sucuri naturale de fructe și legume. Clinica de oncologie în care a investit milioane de euro, cifre tot mai slabe

11 Oct, 23:37 • Claudia Simion
Gigi Becali începe să-și diversifice activitatea. Va investi într-o afacere cu produse naturale asociată clinicii de oncologie pe care o are în București.
Gigi Becali s-a pus pe vândut sucuri naturale de fructe și legume. Clinica de oncologie în care a investit milioane de euro, cifre tot mai slabe

Gigi Becali fabrică, mai nou, sucuri naturale și produse alimentare dietetice, după ce afacerea sa din domeniul sănătății are rezultate nu tocmai satisfăcătoare.

Becali a investit foarte mult în clinica ImunoMedica în ultimii doi ani și a ajuns la o cotă de peste 99,9%. În 2021, a reușit să devină asociat majoritar la societatea care administrează clinica.

Virgiliu George Vlăescu, partenerul lui Becali în această afacere, a ajuns de la 10%, la 0,0025% din companie.

Acum, prin Imunomedica Provita SRL, Gigi Becali controlează și firma Suplimed Natur Prod SRL. A fost înființată în 2018 de Virgiliu George Vlăescu și Liliana Florea și are sediul în aceeași clădire în care se află clinica, conform Fanatik.

ImunoMedica are acum 50% din părțile sociale, iar ceilalți doi parteneri au 35%, respectiv 15%. Scopul principal al activității firmei este ”fabricarea sucurilor de fructe și legume”, iar al doilea este de ”alimentație (catering pentru evenimente)”. Brandurile din spatele companiei sunt Rood și Nectaria.

Societatea nu a avut activitate economică în primii doi ani. Lucrurile au început să miște în momentul în care s-a alăturat și Gigi Becali. Cifra de afaceri a companiei pe anul 2021 a fost 547.114 lei iar pierderile au fost de 364.335 lei. Sunt trei angajați în cadrul firmei, active circulante de 3,6 milioane lei și datorii de peste 6 milioane lei.

Cu toate că s-au făcut investiții colosale, afacerea medicală a lui Gigi Becali nu o duce prea bine. Deschisă în 2017, ImunoMedica a avut o cifră de afaceri în scădere în 2021 față de 2020 14 milioane lei, o pierdere de 7,6 milioane lei (față 192.927 lei profit, în 2020) iar datoriile au crescut la 13 milioane lei. În momentul de față, Becali are 65 de angajați la compania medicală.

Clinica ImunoMedica a fost deschisă în urmă cu cinci ani. Investiția inițială a fost de 15 milioane de euro. Clinica a fost promovată inițial ca fiind locul în care bolnavii de cancer pot primi tratament gratuit. Ulterior, clinica și-a diversificat activitatea, oferind și alte servicii de medicină internă, ginecologie, chirurgie generală, ORL, pshiatrie, medicină dentară, nutriție și genetică moleculară.

Pe lângă faptul că ImunoMedica se ocupă și de partea de cercetare, medicină clinică a mediului, telemedicină, asistență spirituală, deține și o cameră hiperbară, promovată ca tratament pentru diabet, afecțiuni cerebrale, scleroză multiplă, fracturi și vindecarea rănilor.

Citește și Ce se va întâmpla în București, în cazul unui cutremur major. Primarul Nicușor Dan: „Mi-e teamă!”

Citește și Elena Udrea, prima reacție după decizia ANAF de a o lăsa fără mașini și terenuri: „Sunt pusă să plătesc fără să fiu vinovată”

Tags: