- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se va întâmpla în București, în cazul unui cutremur major. Primarul Nicușor Dan: „Mi-e teamă!”

11 Oct, 21:52 • cristian.lacraru
Nicușor Dan se teme pentru soarta Bucureștiului și a cetățenilor din Capitală, în eventualitatea producerii unui cutremur sever. Infrastructura este la pământ, a atenționat edilul local. 
Ce se va întâmpla în București, în cazul unui cutremur major. Primarul Nicușor Dan: „Mi-e teamă!

Instituțiile de control nu funcționează în România, a avertizat Nicușor Dan.

„România și Bucureștiul sunt într-o zonă seismică și mi-e teamă. Mi-e teamă de construcțiile de după ’90 de cum se vor comporta la primul mare cutremur pe care-l vom avea în București.

Și aici avem o mare problemă. Cred că suntem absolut cu toții de acord că trebuie să avem o predictibilitate și o securitate a raporturilor juridice. Cred că suntem cu toții absolut de acord.

Pentru ca să avem asta, trebuie să avem instituții de control și instituțiile de control nu funcționează”, a declarat Nicușor Dan, la Parlament, citat de România TV.

 

Nicușor Dan, îngrijorat

 

Deși autoritățile conștientizează dezastrul care ar putea avea loc în cazul unui cutremur, nu se iau măsuri pentru a preîntâmpina eventuale efecte severe, susține primarul Capitalei.

„În opinia mea, de 17 ani, începând din 2005, de când s-a ştiut că România va intra în Uniunea Europeană şi au început să vină banii în toate segmentele, în special în imobiliare, Bucureştiul se sufocă, adică Bucureştiul involuează în ceea ce priveşte posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cât şi cum se construieşte”, a afirmat Nicuşor Dan.

Bucureștiul suferă puternic din punct de vedere estetic, a mai precizat primarul susținut de PNL și USR în campania electorală.

„Al doilea palier ţine de Bucureştiul în competiţia globală, pentru că modul în care se dezvoltă urban un oraş stimulează sau nu o mare firmă să vină să-şi pună birourile în Bucureşti sau în Sofia, sau în Belgrad, sau în Budapesta.

Şi Bucureştiul are o imagine care nu este grozavă. Cea mai urâtă capitală europeană, de exemplu, a spus un mare site european de turism şi multe altele”, a adăugat Nicuşor Dan.

Tags: