- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greșeala care îi costă pe șoferi o amendă de până la 1.000 de lei! Regula „de aur” în trafic

05 May, 19:01 • Fundeanu Madalina
Puțini șoferi știu de „regula de aur” din trafic. Se dau amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care nu o respectă!
Greșeala care îi costă pe șoferi o amendă de până la 1.000 de lei! Regula „de aur” în trafic

Poliția Capitalei face un anunț important pentru șoferi. Conform legislației rutiere aflate în vigoare, conducătorii auto riscă amenzi de peste 1.000 de lei și puncte de penalizare dacă obișnuiesc să facă această greșeală în trafic. Este numită și regula „de aur” din cele mai mari intersecții ale Bucureștiului, potrivit Cancan.ro.

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru șoferii care nu respectă acestă regulă în trafic

Potrivit legislației rutiere din acest moment, șoferii care nu permit mașinilor deja blocate în intersecție să o părăsească sau cei care continuă să intre într-o intersecție deja blocată, se vor alege cu amendă contravențională și puncte de penalizare. Nerespectarea obligației de a permite părăsirea intersecției conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia reprezintă o contravenție, șoferii riscând amenzi serioase.

Amenzile pentru această abatere se încadrează în clasa a III-a și IV-a de sancțiuni. Din 2024, punctul de amendă a fost înghețat la 165 de lei. În funcție de gravitatea abaterilor, sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri sunt împărțite în clase. Amenda maximă pentru persoane fizice este de 20 de puncte penalizare, în timp ce persoanele juridice amenda maximă este de 100 de puncte de penalizare.

Ai mai putea citi: Noile modele Tesla vor fi mai accesibile, promite Elon Musk. Producția mașinilor începe în 2025

Șoferii din România sunt vizați de noi sancțiuni
amenzi pentru șoferi

Prin urmare, conform comunicatului oficial transmis de Poliția Capitalei, șoferii care forțează culoare verde a semaforului și nu permit șoferilor deja existenți în intersecție să elibereze drumul sunt sancționați cu amendă contravențională între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare.

În plus, dacă se forțează trecerea prin intersecție și prin aceasta cale se produce blocarea circulației, acțiunea se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 de puncte amendă și 6 puncte penalizare.

„Pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 4-5 puncte amendă și 3 puncte penalizare, iar pătrunderea într-o intersecție dirijată prin semafoare, dacă prin aceasta se produce blocarea circulației în interiorul intersecției, se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 puncte amendă și 6 puncte penalizare”, transmite Poliția Capitalei.

Astfel, Brigada Rutieră din București desfășoară acțiuni de monitorizare și intervenție în cele mai importante intersecții ale Capitalei. Din dorința de a asigura fluiditate traficului și prevenirea blocajelor rutiere, în special la orele de vârf, aproximativ 30 dintre cele mai tranzitate intersecții din Capitală vor fi monitorizate de polițiștii rutieri.

Vezi și: Problemele pe tema Euroins continuă. Ce s-a întâmplat cu firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români