- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva din educație nu a luat sfârșit. Marius Budăi se întâlnește cu profesorii unui liceu din Capitală. „Nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei”

07 Jun, 10:43 • Lupu Alexandra
Greva din educație continuă. Marius Budăi va sta față în față cu profesorii de la Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală.
Greva din educație nu a luat sfârșit. Marius Budăi se întâlnește cu profesorii unui liceu din Capitală. „Nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei”

Greva din educație nu este aproape de final! Marius Budăi se întâlnește astăzi, 7 iunie, cu profesorii de la Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală, spune news.ro.

Marius Budăi, față în față cu profesorii din Capitală

Greva cadrelor didactice este în plină desfășurare, în continuare. Primele informații arată că Marius Budăi se întâlnește astăzi cu profesorii de la Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală. Întrebat dacă va finaliza legea salarizării unitare până la data de 15 iunie, așa cum anunțase coaliția, ministrul Muncii a spus că nu are de gând să încalce decizia coaliției și că a respectat tot ce i s-a transmis până acum.

„Până acum, orice decizie am primi de la coaliţie am respectat şi nu o să încep acum să încalc o decizie a coaliţiei”, a spus Marius Budăi.

Citește și despre: Au renunțat la grevă pentru a hrăni elevii! Profesorii unei școli din Arad NU au protestat pentru ca elevii să poată mânca la școală. „Este singura lor masă caldă”

Din totalul membrilor din sindicat care au semnat referendumul pentru declanșarea grevelor, 86.93 s-au alăturat acestei forme de protest. Ministerul Educației a precizat că datele comunicate în decursul zilei de marți, 6 iunie, „sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”.

În urmă cu puțin timp, Marius Budăi afirma că nu poate garanta că profesorii se vor întoarce la catedră. Ministrul Muncii afirma că atât el, cât și întregul Guvern, fac tot posibilul să stingă greva sindicatelor din Educație.

„Discutiile s-au purtat in cadru civilizat si sa ramana aceste discutii. Eu nu intru in oferte la TV. Coalitia a decis, iar noi am pus in practica, in cazul educatiei”, a declarat ministrul Muncii.

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi afirma la acel moment că Guvernul a făcut tot ce au cerut sindicaliștii. Ministrul a precizat că, deși reprezentanții din coaliție au pus în practică tot ce s-a discutat, nu au siguranța că profesorii vor reveni la catedră.

„Nu pot sa-mi dau eu cu parerea. Eu am spus ca tot ce s-a angajat guvernul, s-a pus in practica si e asumat prin lege. Ordonanta a fost votata in transparenta decizionala, atat pe siteul Ministerului Muncii, cat si pe cel al Educaiei.

Pe seara, cand am postat, si pana dimineata la aprobare, am primit observatii, pentru ca nu erau unii angajatii convinsi, cum ar fi bibliotecarii. Si acele observatii s-au regasit in lege. Deci tot ce am convenit, a fost pus in practica. Este un moment foarte dificil, eu insumi sunt parinte, cunosc emotiile si este dificil sa le spun ceva.

Noi am pus in practica ce am discutat. Decizia acum nu este la noi. Noi am respectat si am pus in practica tot ce am discutat. Inclusiv ieri, am avut sedinta de guvern extraordinara, am avut grija sa avem toate avizele”, a susținut ministrul Muncii.

Vezi și: Greva din educație continuă! O nouă lovitură din partea sindicatelor