- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva din învățământ le dă mari bătăi de cap părinților „Situația este foarte dificilă”

23 May, 23:59 • Constantin Cristina
Greva generală declanșată de profesori îi afectează pe părinți, mai mult decât pe elevi. Cei mai mulți dintre adulți nu au cu cine lăsa copiii acasă, așadar aceștia se plâng de situația creată de acest protest.
Greva din învățământ le dă mari bătăi de cap părinților „Situația este foarte dificilă”

Cei mai afectați în urma grevei lansate de cadrele didactice sunt părinții. Ei sunt cei mai îngrijorați că nu au cu cine lăsa copiii acasă, cât timp ei sunt la muncă, iar bunicilor le este destul de greu, a informat gandul.ro.

Vezi și: Greva profesorilor nu este în zadar! Ministerul Educației acordă măriri salariale unor categorii de profesori

Greva din învățământ le dă mari bătăi de cap părinților

Deși greva nu pare să se încheie prea curând, fiind abia a doua zi de protest, părinții nu mai rezistă și se plâng de situația creată. Aceștia se văd nevoiți ori să-și ia concediu, ori apelează la bunici, însă bunicii se plâng și ei.

Domnul Iancu este pensionar bunic și are mai mulți nepoți, iar acest lucru îi dă bătăi mari de cap, pentru că nu poate sta cu toți fizic.

„L-am scos afară pentru că nu are cu cine să stea. Părinții sunt la serviciu. Am fost nevoit să îl scot un pic pentru că nu are cu cine să stea. Eu cred că profesorii cer prea mulți bani pentru câte ore au pe lună. Ce să mai spunem despre cei care muncesc 12 ore pe zi? Părinții nu au posibilitatea să stea cu cei mici. Tatăl este IT-ist într-o bancă, ea este tot IT-istă într-o corporație. Nu au timp să stea. Fata cea mare, de clasa a XI-a, face cursuri. Acolo cum este posibil, iar la o școala generală nu?”, spune bunicul.

părinți
părinți

Bunicul este de părere că greva din educație îi pune la încercare pe părinți și îi pune într-o situație destul de dificilă.

„Suntem pensionari. Dacă lucram și noi nu știu ce făceau. Era grav. Putem să-i ajutăm pe copii. Ei nu pot. Singura soluție ar fi să-și ia concediu. Nu mai pot lucra de acasă. Situația este foarte dificilă. Mă întreb de ce nu-i cheamă guvernanții la negocieri? Nu s-au înțeles, dar este a doua zi. Trebuie să facă ceva. Nu pare că vor negocia, din nou, cu profesorii”, a adăugat el.

De asemenea, și doamna Milica este pensionară și are doi nepoți de doi ani, respectiv șase ani și este nevoită să aibă grijă de amândoi, deoarece părinții sunt la muncă.

„Sunt foarte supărată. Este adevărat că profesorii vor să-și mărească salariile, dar nu se gândesc și la părinți? Eu sunt bunică. Am doi nepoți. Îmi este foarte greu, foarte greu. Sper să nu țină prea mult greva aceasta. Sper ca astăzi să se hotărască. Părinții nu au altă posibilitate. Eu sunt bunică și îmi e foarte greu. Stau de două zile cu cea mică de doi ani și două luni și cu cel mare de șase ani. De dimineață când pleacă părinții la muncă e jale.

E foarte greu, foarte greu. Sper să se lămurească. Guvernanții trebuie să facă ceva pentru profesori, iar profesorii trebuie să înțeleagă că părinții nu au posibilitatea să stea cu cei mici. Au și ei serviciu! Sper să se rezolve. Sper din tot sufletul ca guvernanții să facă ceva și pentru profesori. E adevărat că și lor le este greu, dar și pentru părinți este”, a spus bunica.

Alte articole: Legile Educației au fost aprobate de Senat odată cu greva declanșată de profesori. Proiectul merge mai departe pentru promulgare