- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Greva profesorilor nu este în zadar! Ministerul Educației acordă măriri salariale unor categorii de profesori

22 May, 18:38 • Constantin Cristina
Ministerul Educației a anunțat că va lua măsuri în ceea ce privește măririle salariale pentru profesori, pe fondul grevei declanșate.
Greva profesorilor nu este în zadar! Ministerul Educației acordă măriri salariale unor categorii de profesori

Ministerul Educației lucrează intens la actele normative care să permită acordarea unor stimulente pentru anumite categorii de profesori, în urma declanșării grevei generale, potrivit antena 3 CNN.

Vezi și: Sindicatele din învățământ anunță cât va ține greva. Ce se va întâmpla cu elevii

Greva profesorilor nu este în zadar! Ministerul Educației acordă măriri salariale unor categorii de profesori

Categoriile beneficiare sunt profesorii debutanți și cei din zone defavorizate, precum și salarizarea personalului nedidactic conform cu grilele din legislație, ceea ce ar însemna o creștere de 9%.

„Ministerul Educației împreună cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru salarizarea întregului personal nedidactic din învățământul de stat, la nivelul grilelor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022.

profesori, grevă generală
profesori, grevă generală

Din analiza Ministerului Educației, aceasta înseamnă o creștere de circa 9% a salariului și un impact bugetar estimat la 90 de milioane de lei, până la finalul anului calendaristic, pentru cei aproape 55.000 de beneficiari din învățământul preuniversitar și 10.000 din învățământul superior”, transmite Ministerul Educației.

Stimulentul acordat de minister se referă la un bonus pentru cadrele didactice abia intrate în sistemul de învățământ, dar și acordarea unor stimulente financiare pentru profesorii care sunt încadrați în unități de învățământ din zonele defavorizate.

„Menționăm că acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unități de învățământ din zone defavorizate este unul dintre obiectivele cuprinse în proiectul Legii învățământului preuniversitar, care se află, astăzi (luni – n.r.), la vot, în plenul Senatului României. Reiterăm faptul că educația reprezintă o prioritate națională pentru partidele aflate în actuala Coaliție de guvernare”, se menționează în finalul comunicatului.

Alte articole: Calendarul legii salarizării este gata! Marius Budăi anunță vestea zilei pentru profesorii aflați în grevă