- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grevă generală pornită de profesori! De ce ies dascălii în stradă

23 Mar, 17:27 • Constantin Cristina
Profesorii au pornit o grevă generală în mai multe orașe pentru a-și arăta nemulțumirile față de statul român. Oamenii se simt batjocoriți și mințiți în legătură cu veniturile lor.
Grevă generală pornită de profesori! De ce ies dascălii în stradă

Greva dascălilor: mai mulți profesori s-au săturat să fie bătaia de joc a statului român. Așa că, s-au unit și au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, a anunțat Antena 3 CNN.

Grevă generală pornită de nemulțumiții profesori

La Timiș, mai mulți dascăli au protestat timp de o oră în fața Prefecturii municipiului. Un alt protest a avut loc și la Cluj-Napoca. Oamenii și-au strigat nemulțumirile, printre care au mai spus că se simt batjocoriți și mințiți de faptul că li s-au promis lucruri, dar nimic nu s-a schimbat.

Citește și: MAE avertizează românii din Franța. Greva generală se prelungește și afectează circulația feroviară

Profesorii cer salarii mai mari

În privința salariilor, inflația a acaparat întreaga piață și pe lângă alimente, locuințe și sistemul de învățământ are de suferit. Prin aceste marșuri, profesorii speră să fie luați în seamă și să poată avea salarii mai mari, încât să poată ducă o viață decentă, a mai spus sursa citată.

Mii de profesori ies în stradă
Mii de profesori ies în stradă

Unul dintre liderii de sindicat le-a spus dascălilor că, deși premierul României a anunțat că va lua măsuri în această direcție, până la urmă nu s-a rezolvat nimic, iar profesorii sunt din ce în ce mai porniți pe acest marș și s-au saturat să mai aștepte.

Alte lucru nemulțumitoare a fost li s-au promis sporuri, pe care nu le-au primit niciodată, inclusiv orele suplimentare care nu au fost plătite până acum absolut deloc.

În respectivele marșuri organizate, s-a cerut mai mult respect pentru personalul nedidactic, deoarece acesta se confruntă zilnic cu tupeul elevilor care este peste măsura acceptată, iar condițiile de muncă sunt deplorabile.

Sindicaliștii au anunțat că protestele nu se opresc aici și vor continua și lunile viitoare. Urmează pichetarea sediului Guvernului și a sediilor prefecturilor în lunile martie și aprilie 2023. Se anunță și un protest în Capitală în mai 2023.

Alte articole: Mii de medicii au intrat în grevă trei zile! Ce vor cadrele medicale fără de care nu mai vor să lucreze