- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

MAE avertizează românii din Franța. Greva generală se prelungește și afectează circulația feroviară

06 Mar, 16:32 • Lupu Alexandra
Anunț important pentru românii din Franța! MAE anunță că va fi prelungită greva generală, astfel, circulația feroviară va fi perturbată în continuare.
MAE avertizează românii din Franța. Greva generală se prelungește și afectează circulația feroviară

Greva generală din Franța aduce consecințe fără precedent. MAE trage un semnal de alarmă și avertizează românii din Franța că perturbările de la nivelul circulației feroviare se vor extinde, susține stiripesurse.ro.

Greva generală din Franța se prelungește

Primele informații arată că greva din Franța se prelungește. MAE a lansat o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în zonă, existând posibilitatea de perturbare a circulației feroviare la nivel național, local și internațional. Avertismentele au apărut și cu privire la transportul public urban, având în vedere că șoferii protestează, astfel, sunt identificate modificări semnificative la nivelul traseelor liniilor de transport.

Cetățenii români sunt îndrumați să consulte site-urile rețelei franceze pentru a vedea care este orarul curselor, dar și informațiile de interes despre circulația din regiunea menționată. Sindicatele aeroporturilor din Paris, Orly și Charles-de-Gaulle, au anunțat că se vor alătura protestelor. Zborurile din 7 și 8 martie vor fi afectate, însă pasagerii Air France vor fi notificați în timp util despre eventualele întârzieri sau anulări ale curselor, așa cum se menționează în comunicatul MAE. În cadrul aceluiași document, MAE a menționat că vor exista perturbări chiar și la nivelul circulației feriboturilor către Irlanda de Nord, insula Corsica și Regatul Unic al Marii Britanii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Europa se îndreaptă către o criză de apă. Semnal de alarmă la nivel european. Franța introduce restricții de consum

Cetățenii români sunt îndrumați să solicite asistență consulară la numerele de telefon comunicate de Ambasada României la Paris. De asemenea, în comunicatul MAE se menționează că persoanele care întâmpină o situație dificilă, cu un caracter de urgență, pot apela la numerele de telefon de permanență, în consens cu subdiviziunea de reședință: ​Consulatul General al României la Marsilia – +33610027164, Consulatul General al României la Paris – +33680713729, ​Consulatul General al României la Strasbourg – +33627050022, Consulatul General al României la Lyon – +33643627736. Ministerul Afacerilor Externe le reamintește românilor că pot consulta aplicația speciale pentru informațiile despre călătorii, și de asemenea, recomandă consultarea paginilor din rețeaua franceză.

Greva din Franța este prelungită
Greva din Franța este prelungită

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel ​Consulatul General al României la Paris: +33680713729, ​Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, ​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, conform comunicatului transmis de MAE.

Citește și despre următorul subiect: McDonald’s Franța înlocuiește cartofii prăjiți cu alte legume. Morcovul sau păstârnacul vor ocupa spațiul rămas gol din meniurile celui mai cunoscut fast-food