- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grup Șerban Holding, investiție de peste 1 milion de euro. Compania românească a cumpărat o fermă în județul Vaslui

12 Jul, 22:36 • Lupu Alexandra
Grup Șerban Holding face o nouă achiziție. Compania a cumpărat o fermă în județul Vaslui pentru 1,5 milioane de euro.
Grup Șerban Holding, investiție de peste 1 milion de euro. Compania românească a cumpărat o fermă în județul Vaslui

Grup Șerban Holding își continuă strategia de expansiune și achiziționează o fermă în județul Vaslui, informează forbes.ro. Investiția este de 1.5 milioane de euro.

Grup Șerban Holding a cumpărat o fermă

Tranzacția de 1.5 milioane de euro include preluarea integrală a companiei Fyn Invest Danmark, care exploatează aproximativ 800 hectare de teren, aflate atât în arendă, cât și în proprietate. Grup Șerban Holding ajunge să exploateze aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil în urma tranzacției. Accentul este pus pe cultura mare care este realizată în sistem de agricultură regenerativă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: O companie de telecomunicaţii cu venituri anuale de peste un miliard de dolari intră pe piaţa din România

„(…) În fiecare tranzacție pe care o realizăm, ne propunem ca pe lângă extinderea operațiunilor, dezvoltarea extensivă, să transferăm cunoștințele noastre de organizare în fermă, iar la nivel de tehnologie și implementare de practici regenerative, know-how-ul deținut, pentru a continua dezvoltarea afacerii noastre, dar nu oricum, ci ca o dezvoltare sustenabilă în armonie cu mediul și societatea. Suntem încrezători că noua fermă din județul Vaslui ne va permite să creștem producția și eficiența și ne va deschide noi oportunități de diversificare a activității noastre”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al companiei.

Grup Șerban Holding / Sursă foto: grup-serban.ro
Grup Șerban Holding / Sursă foto: grup-serban.ro

Noua fermă include atât teren agricol ce poate fi cultivat, cât și spații cuprinzătoare pentru depozitare și logistică. Reprezentanții companiei estimează o creștere totală a producției pentru Grup Șerban Holding cu aproximativ 10%, în urma achiziției. În 2023, compania românească a alocat un buget de aproximativ 100 milioane de lei pentru investiții în extinderea suprafeței exploatate și irigate și consolidarea acestora. Grup Șerban Holding are în vedere intrarea pe piața ouălor de găină crescută la sol, considerând că majoritatea ouălor din România provine de la găini crescute în baterii sau voliere.

Grup Șerban Holding ia în considerare și realizarea de investiții în construirea unor depozite frigorifice cu capacitatea de depozitare de aproximativ 15.000 de tone. Compania folosește surse tradiționale de finanțare pentru susținerea planului de investiții, precum fonduri europene, fonduri proprii, credite bancare sau chiar și atragerea de fonduri prin mecanismele pieței de capital. Grup Șerban Holding a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 534.4 milioane de lei, reprezentând o creștere de 11% față de 2021. Totodată, compania românească a avut un profit net de 33.8 milioane de lei și EBITDA de 67,9 milioane de lei.

Citește și despre următorul subiect: Investiție record! Aceasta este ferma din sudul României pentru care cumpărătorul a plătit 2 milioane de euro