- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție record! Aceasta este ferma din sudul României pentru care cumpărătorul a plătit 2 milioane de euro

24 Mar, 13:45 • Bumbeneci Diana
O fermă de 1.000 de hectare din sudul României a fost cumpărată cu 2 milioane EURO. Cum vor fi achitați banii.
Investiție record! Aceasta este ferma din sudul României pentru care cumpărătorul a plătit 2 milioane de euro

Tranzacție record în România! O fermă de aproximativ  1.000 de hectare din județul Dâmbovița a fost cumpărată, la prețul de 2 milioane de euro. Achiziția a fost făcută de către compania românească Holde Agri Invest. Cumpărătorul a plătit deja 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul sumei să fie achitată în mai multe tranșe, până la finalul anului, anunță Agrotv.

Aceasta este ferma din sudul României pentru care cumpărătorul a plătit 2 milioane de euro

Astfel, Holde Agri Invest este o companie ce a luat ființă în anul 2016, a ajuns să exploateze 13.200 de hectare de teren la momentul actual, obiectivul companiei fiind să ajungă la 15.000 de hectare până la sfârșitul anului 2023.

Ferma cumpărată are o suprafață de 980 de hectare de teren și va fi integrată în nucleul Conțești al Holde. Terenurile din cadrul fermei sunt operate în regim de arendă, iar în valoarea tranzacției sunt incluse atât baza agricolă proprie, cât și parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conțești.

Citește și: Jumătate din terenurile agricole din România sunt date în arendă! Comparativ cu alte țări, românii primesc bani în batjocură. În Olanda și Italia 1 hectar este arendat cu 800 de euro, în timp ce la noi se oferă maxim 100 de euro

Fermă România / foto: sugestiv
Fermă România / foto: sugestiv

Strategia noastră de creștere a suprafeței agricole exploatate continuă și în acest an. Suntem încântați de noua achiziție efectuată, având în vedere dimensiunea considerabilă a acesteia și potențialul agricol. Astfel, în cadrul fermei am însămânțat cu rapiță 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmează să fie însămânțate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Conțești, ajungem să exploatăm o suprafață totală de aproximativ 13.200 de hectare, o performanță remarcabilă, având în vedere că Holde a fost înființată în urmă cu mai puțin de cinci ani.

În această perioadă, compania a capitalizat valoare ajungând să dețină patru nuclee în trei județe importante pentru domeniul agriculturii din România. Totodată, în urma investițiilor efectuate, fermele noastre dețin utilaje moderne, capacități de stocare extinse, precum și sisteme de irigații avansate. În plus, în ciuda perturbărilor care au avut loc în ultimii ani, am reușit să implementăm în permanență cele mai bune soluții, astfel încât să putem trece cu brio peste orice provocare.

În 2023, ne propunem să continuăm să extindem suprafața agricolă și să ajungem să exploatăm 15.000 de hectare până la finalul anului, pentru a ne apropia și mai mult de obiectivul nostru, de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agriculturii din România”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Potrivit sursei citate, compania își continuă expansiunea în ritm destul de alert. Pe parcursul anului trecut, Holde Agri Invest și-a crescut suprafețele exploatate cu 45%. De partea cealaltă, veniturile consolidata au cunoscut o majorare cu 87% comparativ cu 2021.

Citește și: Românii se întreabă dacă pot obține fonduri europene pentru achiziția unui teren agricol! Un specialist lămurește problema

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult