- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a luat măsuri urgente pentru zonele afectate de viscol! Nicolae Ciucă: „Continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor”

05 Feb, 17:30 • Bumbeneci Diana
Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul a luat decizii majore pentru a-i sprijini pe românii afectați de vremea severă. Anunțul vine în contextul alertei meteo date până pe 10 februarie.
Guvernul a luat măsuri urgente pentru zonele afectate de viscol! Nicolae Ciucă: „Continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor”

România continuă să fie afectată de vremea severă. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat o serie de măsuri luate în regim de urgență împreună cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru a veni în ajutorul românilor afectați de zăpadă și viscol.

Nicolae Ciucă promite sprijin pentru românii afectați de vremea severă

„Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor”, a spus Ciucă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național”, a adăugat el.

Ai mai putea citi: Video. Avalanșă de proporții în Munții Făgăraș! Zăpada a lovit Cabana Capra. 60 de turiști sunt blocați și la această oră

Așadar, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă
Guvernul condus de Nicolae Ciucă

Suntem în legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora. Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a mai spus Ciucă.

Declarația premierului țării a fost făcută în contextul în care reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie din România (ANM) au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. Mai mult, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig, cu temperaturi care pot coborî până la -20 de grade Celsius, iar primele evenimente neplăcute au fost deja consemnate, luând în considerare avalanșa din Făgăraș, numărul mare al accidentelor din România, porturile închise de urgență și situația de pe drumurile montane.

Te mai poate interesa informația de ultimă oră: Alertă națională! Frigul abia acum ajunge puternic în România. Un val de ger lovește țara până pe 10 februarie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult