- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul Ciolacu, amenințat cu proteste din cauza măsurilor fiscale. Federația Columna: „În viitor vor fi ‘azilele groazei’ și în sistemul public, nu doar cel privat”

03 Aug, 13:10 • Lupu Alexandra
Se anunță proteste împotriva Guvernului! Federația Columna trage un semnal de alarmă: măsurile fiscale se bat cap în cap.
Guvernul Ciolacu, amenințat cu proteste din cauza măsurilor fiscale. Federația Columna: „În viitor vor fi 'azilele groazei' și în sistemul public, nu doar cel privat”

Federația Columna avertizează: măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu se bat cap în cap, informează stiripesurse.ro. Federația amenință cu proteste la nivel național, dacă noile reguli nu sunt eliminate.

Guvernul Ciolacu, amenințat cu proteste

Federația Columna a transmis că a solicitat în repetate rânduri o întrevedere pentru a discuta despre situația critică din sectorul asistenței sociale. Acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care Guvernul Ciolacu este amenințat cu proteste la nivel național, dacă măsurile fiscale anunțate recent nu sunt eliminate.

Citește și despre următorul subiect: Românii au dat verdictul. Ce se întâmplă cu industria alimentară după noile măsuri fiscale. „Vom fi nevoiţi să creştem preţurile”

Federația Columna a transmis că măsurile de austeritate prezentate de Executiv duc la tăierea tuturor posturilor vacante în Asistență Socială. Organizația spune că noile reguli nu sunt corecte, tocmai pentru că toate controalele desfășurate în ultima perioadă în Centrele de asistență socială au arătat că este nevoie urgentă de mai mult personal pe posturile vacante, pentru a asigura calitatea îngrijirii bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități, transmite Federația printr-un comunicat.

„Cu regret constatăm că Guvernul a refuzat dialogul. De peste 1 an de zile Federația COLUMNA solicită elaborarea unui normativ de personal pentru serviciile sociale, tocmai ca să evităm pe viitor situații menite să aducă o gravă atingere demnității umane și să creeze în mod justificat șoc și groază în rândul opiniei publice.

Spre stupefacția noastră, Guvernul vine cu măsuri de austeritate care înseamnă tăierea tuturor posturilor vacante în Asistență Socială. Condamnăm și ne opunem ferm unei asemenea propuneri, motivat prin faptul că TOATE CONTROALELE desfășurate în ultima perioadă în Centrele de asistență socială au trasat ca măsură urgentă ANGAJAREA DE PERSONAL pe posturile vacante, tocmai pentru a asigura calitatea îngrijirii bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități”, se arată în comunicatul organizației.

Guvern
Guvern

Federația Columna atrage atenția că există mii de posturi care nu au fost ocupate din cauza Guvernului, care a interzis organizarea concursurilor sau a nivelului de salarizare neatractiv în ultimii ani. Organizația transmite că, dacă situația va rămâne în forma actuală, Executivul va fi direct responsabil de calitatea îngrijirii beneficiarilor din unitățile de Asistență Socială.

„Dacă măsurile vor rămâne în forma actuală, din cauza lipsei de personal, de calitatea îngrijirii beneficiarilor în unitățile de Asistență Socială VA RĂSPUNDE DIRECT GUVERNUL. În viitor vor fi ‘azilele groazei’ și în sistemul public, nu doar cel privat. Atragem atenția că în Asistență Socială sunt mii de posturi vacante care nu au fost ocupate din cauză că GUVERNUL a interzis în ultimii ani organizarea concursurilor sau a nivelului de salarizare neatractiv. În ADMINSITRAȚIE și Asistență Socială , Guvernul propune disponibilizării masive și desființarea unor instituții esențiale, doar pentru motivul că au sub 50 de salariați.

Se elimină acordarea voucherelor de vacanță și a indemnizației de hrană, raportat strict la nivelul veniturilor, absolut discriminatoriu. Precizăm că, în ipoteza în care Ordonanța nu va fi retrasă și nu se va renunța la măsurile propuse, Federația COLUMNA va declanșa proteste de amploare la nivel național”, transmite federația.

Te-ar putea interesa și: Măsurile fiscale trezesc revolta românilor! Chef Adrian Hădean critică Guvernul Ciolacu pentru noile decizii „O să sfârșim cu toții”