- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Măsurile fiscale trezesc revolta românilor! Chef Adrian Hădean critică Guvernul Ciolacu pentru noile decizii „O să sfârșim cu toții”

03 Aug, 10:29 • Constantin Cristina
Chef Adrian Hădean este împotriva noilor măsuri fiscale propuse de Guvern. Iată declarațiile românului.
Măsurile fiscale trezesc revolta românilor! Chef Adrian Hădean critică Guvernul Ciolacu pentru noile decizii „O să sfârșim cu toții”

Chef Adrian Hădean împreună cu mulți alții se împotrivesc noilor măsuri fiscale propuse de Guvern și reclamă că împrumuturile contractate în ultima perioadă sunt acum achitate prin mărirea taxelor, a transmis profit.ro.

Citește și: Alfred Simonis, reacție de necontestat despre impozitarea microîntreprinderilor. „Nu cred că ar fi o tragedie să plătească mai mult”

Măsurile fiscale trezesc revolta românilor! Chef Adrian Hădean critică Guvernul Ciolacu pentru noile decizii „O să sfârșim cu toții”

Hădean se referă, mai precis, la cotele de impozitare pregătite pentru microîntreprinderi.

„O să sfârșim cu toții angajați (dacă ne-o mai vrea cineva) sau emigranți. Statul român nu știe să țină vaca vie, o vrea și mâncată, și în grajd, da’ să mai dea și lapte. Doar că asta nu se poate. Ne frigem mațele de 12 ani încercând să construim ceva durabil și sustenabil, și dacă am reușit ceva, am reușit nu pentru că ne-a ajutat Statul, ci în ciuda mediului ostil pentru antreprenoriat.

Adrian Hădean
Adrian Hădean

Am reușit muncind 14-16 ore pe zi, dar reușita asta e în realitate un echilibru fragil, pe care-l menținem jonglând cu facturile, creditele și taxele. Câteva sute de mii de antreprenori mici țin niște milioane de locuri de muncă în sectorul privat, ba mai țin în spate și un număr semnificativ de locuri de muncă din sectorul public. De unde stau eu, se vede că nu există cale mai sigură spre falimentul unei țări decât să te împrumuți (123 de miliarde de lei a luat Statul împrumut de la începutul anului) în timp ce-i strângi de gât pe cei care plătesc ratele la împrumuturile făcute de tine”, a transmis Hădean.

În altă ordine de idei, Alfred Simonis susține noua măsură a Guvernului, care obligă microîntreprinderile să plătească impozite mai mari. Președintele interimar al Camerei Deputaților este de părere că nu ar fi o tragedie. Crede că că microîntreprinderile își pot recupera cu ușurință TVA-ul, mai ales dacă activează în domeniul imobiliar.

Alte articole: Lovitură dură pentru freelanceri! Guvernul dă de pământ cu avantajele financiare „Aceste propuneri au un impact major pentru PFA-uri”