- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul oferă ajutoare financiare de Paște. Banii vor fi distribuiți începând cu 18 aprilie

18 Apr, 10:53 • Bumbeneci Diana
Începând cu 18 aprilie se fac plățile pentru Paște. Guvernul oferă un nou sprijin financiar.
Guvernul oferă ajutoare financiare de Paște. Banii vor fi distribuiți începând cu 18 aprilie

Autoritățile au luat decizia de a oferi tichete pentru masa de Paște 2024 românilor cu venituri mici, ca o formă de sprijin social. Persoanele care au depus cereri la sediul Direcției Publice de Protecție Socială până pe 10 aprilie 2024 sunt eligibile pentru aceste plăți, iar banii încep să fie distribuiți de astăzi.

Guvernul oferă ajutoare financiare de Paște

Până la data de 26 aprilie, sumele alocate vor fi transferate, iar tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților din țară. Fiecare beneficiar va primi un singur tichet în valoare de 125 de lei, destinat exclusiv achiziționării produselor alimentare. Este important de reținut că acești bani nu pot fi folosiți pentru achiziționarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

Meniu Paște
Meniu Paște

Categoriile sociale care sunt eligibile pentru acest sprijin financiar includ românii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei, precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei. De asemenea, vor primi tichete sociale și persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Începând cu luna martie, românii au observat o creștere a sumelor primite pe card, ca urmare a majorării ajutoarelor sociale. În plus, Guvernul a anunțat planuri de acordare a stimulentelor financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă în 2024, iar mamele tinere aflate în situații defavorizate vor primi tichete electronice în valoare de 2.000 de lei pentru achiziționarea elementelor necesare trusoului în primele trei luni după naștere.

Ai putea citi: Revolut dă lovitura. Se lansează refinanțarea creditelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult