- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revolut dă lovitura. Se lansează refinanțarea creditelor

18 Apr, 08:23 • Bumbeneci Diana
Revolut lansează un nou proiect benefic pentru clienții actuali, dar și pentru cei noi. Se vor putea refinanța creditele.
Revolut dă lovitura. Se lansează refinanțarea creditelor

Revolut

, instituția bancară digitală cu o bază de clienți de 3,5 milioane în România și peste 40 de milioane la nivel global, a anunțat astăzi lansarea unei oferte inovatoare de refinanțare a creditelor, marcând astfel o premieră la nivel mondial pe piața din România. Clienții români ai Revolut Bank sunt deja invitați să aplice pentru această opțiune de creditare, care vine în forma unui credit de nevoi personale negarantat, cu posibilitate de refinanțare.

Revolut dă lovitura cu un nou proiect

Ofertele de creditare sunt furnizate de Revolut Bank, o entitate licențiată în Lituania, care operează în cadrul Spațiului Economic European (SEE).

Ca o reacție la depășirea pragului de 1,3 miliarde de lei credite aprobate, Revolut introduce această nouă facilitate, în urma lansării creditului de consum în piața locală în august 2022. Prin intermediul acestei funcționalități de refinanțare, clienții Revolut își vor putea gestiona mai eficient bugetul lunar, consolidând creditele existente într-o singură facilitate financiară.

„Clienții pot opta pentru refinanțarea uneia sau mai multor facilități de creditare acordate în lei de către alte bănci din România sau de către Revolut. Pot fi refinanțate atât alte credite de nevoi personale, cât și carduri de credit sau facilități de descoperit de cont (overdraft). În plus, clienții au varianta de a solicita o sumă suplimentară de bani. Ca și în cazul creditului de nevoi personale, valoarea maximă pe care o poate avea un credit de refinanțare acordat de Revolut este de 200.000 lei”, a declarat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Solicitarea de refinanțare se face direct din aplicație, pe un flux simplu, fără birocrație și bătăi de cap. Informațiile privind facilitățile de creditare eligibile pentru refinanțare sunt extrase automat din surse oficiale și prezentate clientului în vederea  selectării creditelor pe care dorește să le refinanțeze, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea, în timp real, potențialul impact al refinanțării în totalul de plată lunar.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Revolut
Revolut

„Obiectivul nostru este acela de a deveni aplicația financiară globală care pune la dispoziția clienților, într-un singur loc, tot ceea ce le trebuie pentru a-și gestiona bugetul personal. În România, această ambiție se traduce prin ecosistemul de produse și servicii financiare și de lifestyle, accesibile la câteva click-uri distanță, cu beneficii relevante și costuri transparente.

Următorul pas în strategia noastră este acela de a deveni contul bancar principal al clienților români, iar lansarea creditului de nevoi personale cu refinanțare ne duce mai aproape de această țintă. Suntem bucuroși să fim prima piață unde lansăm acest produs și astfel să aducem o experiență de banking diferită, ce se bucură de aprecierea milioanelor de clienți pe plan local”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut Bank din România.

Descrierea produsului

● Suma maximă acordată 200.000 lei;
● Rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare. În funcție de profilul clientului și suma solicitată, dobânda poate varia între 6,99% și 15,99%. Un exemplu de calcul reprezentativ: pentru un credit de refinanțare Revolut, un client care împrumută 35.000 lei pe un termen de 60 de luni, cu o dobândă anuală fixă de 8,29%, va avea un total de plată de 42.872,48 lei, iar suma de plată lunară va fi de 714,54 lei. Dobânda anuală efectivă (DAE) este 8,62%. Clientul va fi supus unei verificări de credit;
● Perioada de rambursare este de cel mult 60 de luni;
● Aprobarea și gestionarea creditului se face 100% online;
● Se poate refinanța orice tip de credit negarantat acordat de o bancă din România – credit de nevoi personale, card de credit, descoperit de cont (overdraft);
● Se pot refinanța doar credite acordate în lei;
● Solicitarea se poate face în aplicație, din secțiunea Credite/ Credit de refinanțare și se poate realiza de oriunde, oricând , ;
● Suma suplimentară este disponibilă imediat în contul clientului.

Cu peste 3,5 milioane de clienți persoane fizice, România este una dintre piețele unde Revolut Bank oferă produse de creditare prin intermediul entității bancare înregistrate în Europa: Franța, Germania, Irlanda, Lituania, Polonia, Spania.

Vezi și: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult