- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate! Anunț de ultimă oră din partea Ministrului de Finanțe

03 Oct, 11:24 • Cornel Ghimeșan
Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate după ce pachetul de măsuri fiscale a fost blocat la CCR. Ministerul de Finanțe, Marcel Boloș, afirmat că din cauza deficitului bugetar, Guvernul ar putea să fie obligat să ia noi măsuri de reducere a cheltuielilor publice, suplimentar față de pachetul fiscal.
Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate! Anunț de ultimă oră din partea Ministrului de Finanțe

Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate! Mai mult, oficialul de la Finanțe a subliniat că o parte din investițiile guvernului în teritoriu vor fi sistate.

Citește și Economiștii trag un semnal de alarmă cu privire la măsurile de austeritate. Prețurile la raft vor crește, la fel ca și ratele românilor

Guvernul pregătește noi măsuri de austeritate!

După ce pachetul austerității a fost blocat la Curtea Constituțională a României Guvernul pregătește noi măsuri fiscale pentru a strânge bani la buget.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a subliniat luni că, fără pachetul de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar şi probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţintă de deficit de 5,5% din PIB.

”Aşa cum şi Comisia Europeană ne-a recomandat în luna iulie, credem noi că şi acum recomandările FMI vor converge spre acelaşi tip de măsuri, atât măsuri de natură fiscal-bugetară, care se găsesc în legea care acum este la CCR cât şi măsuri care privesc reducerea de cheltuieli publice precum şi cele de combatere a evaziunii fiscale (…)Probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite”, a declarat Marcel Boloş, potrivit Antena3CNN.

Surse politice afirmă că programele naționale care sunt finanțate la bugetul de stat ar putea fi amânate până în primăvara anului următor. La fel și plățile făcute de autoritățile locale. Este vorba despre plățile privind stadioanele sau programul Start-up Nation.

Totodată, Executivul  vrea să reorganizeze Ministerul de Finanțe astfel încât inspectorii vor putea modifica rapid proiectele de investiții derulate de primării, activitate care acum este în atribuția Curții de Conturi.

De asemenea, Guvernul pregătește și taxe mai mari pentru jocurile de noroc, dar și amenzi usturătoare pentru evazioniștii fiscali.

Recent, Marcel Ciolacu a vorbit despre  ”industria păcănelelor”. La începutul ședinței de luni, premierul a anunțat că Executivul va adopta, joi, ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România. De asemenea, legea aflată în Parlament prin care sunt scoase toate păcănelele în afara localităţilor va fi adoptată în procedură de urgenţă de către Legislativ.

”Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor. Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise! Eu le transmit, foarte clar – Nu au nici o şansă! S-a terminat!”, a anunțat premierul României.

Citește și Noile măsuri de austeritate, la un pas de a fi trimise în Parlament. Analiștii fiscali avertizează că mediul de afaceri va fi extrem de afectat

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult