- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri. Marcel Ciolacu: „Fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1.95% pe an”

08 Feb, 14:57 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri.. Executivul are în plan să acopere partea cea mai importantă a dobânzii bancare.
Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri. Marcel Ciolacu: „Fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1.95% pe an”

Guvernul aprobă Creditul fermierului. Marcel Ciolacu anunță că Executivul se angajează să suporte rata dobânzii ROBOR, astfel că fermierii vor avea mai puţin de achitat.

Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri

În cazul acestui proiect, Executivul condus de Marcel Ciolacu alocă 165 de milioane de euro, a confirmat, în cursul zilei de azi, premierul. Marcel Ciolacu a spus că Guvernul continuă să adopte soluțiile convenite cu fermierii luna trecută.

În acest sens, joi va fi aprobat „Creditul fermierului”, care oferă acces mai facil agricultorilor la finanțări vitale. În acest sens, fermierii vor mai avea de achitat doar marja ce nu poate depăși 1,95% pe an.

Recomandare din top articole

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu răbufnește pe tema problemei concediilor medicale. „Aceşti oameni trebuie încurajaţi să lucreze”

ROBOR
ROBOR

„Alocăm aproape 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă a dobânzii bancare.

Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1.95% pe an. Sprijinul este de maximum 280.000 de euro pe 5 ani”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, Guvernul mai aprobă o măsură prin care ajută fermierii ce folosesc sistemul de irigații.

Achităm și în 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energie electrică folosită în irigarea culturilor agricole„, anunță Ciolacu.

Acesta a mai oferit detalii și despre retragerea, de către Comisia Europeană, a proiectului legat de pesticidele în agricultură, care i-ar fi dezavantajat pe fermierii din România.

Citește și: Se va decide aderarea României la Schengen chiar de la București? Marcel Ciolacu, față în față cu Karl Nehammer

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult