- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hackerii au pus mâinile pe actul de identitate al premierului Marcel Ciolacu! A fost cerută deja o răscumpărare

30 Jan, 15:10 • Fundeanu Madalina
În urma atacului cibernetic care a avut loc astăzi la Camera Deputaților, hackerii care au spart baza de date a instituției au obținut acces la documente importante. Cartea de identitate a lui Marcel Ciolacu a fost publicată de hackeri pe Dark Web.
Hackerii au pus mâinile pe actul de identitate al premierului Marcel Ciolacu! A fost cerută deja o răscumpărare

În urma atacului cibernetic care a avut loc astăzi la Camera Deputaților, hackerii care au spart baza de date a instituției au obținut informații confidențiale inclusiv despre premierul Marcel Ciolacu, conform surselor știripesurse.ro.

Cartea de identitate a lui Marcel Ciolacu a fost publicată de hackeri pe Dark Web

Potrivit informațiilor obținute de stirileprotv.ro, actele de identitate ale mai multor deputați au ajuns în posesia hackerilor. Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților , au fost postate pe Dark Web.

De asemenea, Digi24 anunță că un telespectator care lucrează în domeniul IT a informat că pe un site de specialitate a văzut un anunț în care un grup de hackeri se laudă că a spart baza de date a Camerei Deputaților și că va prezenta date personale ale deputaților dacă nu primesc o răscumpărare.

Ai mai putea fi interesat și de: O nouă ședință marți, 30 ianuarie, la sediul PSD. Premierul Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

A fost cerută o răscumpărare

Atacatorii cibernetici au publicat deja o parte din informații, respectiv cărți de identitate, inclusiv ale lui Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor. Printre aceste documente cu caracter personal se numără inclusiv fișe medicale, contracte cu bănci, date privind autoturismele personale.

Hackerii ar fi cerut inclusiv o răscumpărare de 0,8 bitcoin, adică suma de 30.000 de euro.

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, fiind furate o serie de date, iar Secretariatul General redactează o plângere la DIICOT.

„A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, a anunțat Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

„Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai menționează Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

Citește mai multe știri despre: Reacția PSD în urma propunerii liberalilor cu privire la neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei: „Să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii…”