- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Reacția PSD în urma propunerii liberalilor cu privire la neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei: „Să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii…”

30 Jan, 10:47 • Fundeanu Madalina
Reacția PSD, după ce liberalii au propus neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei. Adrian Câciu susține că tocmai membrii de la PNL au pus impozite asupra pensiilor.
Reacția PSD în urma propunerii liberalilor cu privire la neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei: „Să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii...”

Update ora 10:30

Premierul Marcel Ciolacu spune că eliminarea impozitării pensiilor sub 3000 de lei este posibilă doar dacă scenariul este sustenabil.

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil”, spune Marcel Ciolacu despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor sub 3000 de lei.

El precizează că liberalii nu i-au prezentat această propunere.

„Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, a concluzionat Ciolacu, potrivit mediafax.

Știrea inițială

Liberalii au propus în coaliția de guvernare, luni, creșterea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive. Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu (PSD), susține că tocmai membrii de la PNL au pus impozite asupra pensiilor, în anul 2010, potrivit știripesurse.ro.

Reacția PSD, după ce liberalii au propus neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei

„Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba. Dar mai întâi să ne spună cineva, cine a introdus impozitarea pe pensii. Îmi aduc aminte că impozitarea pensiilor a fost introdusă în 2010, atunci când CCR a decis că pensiile nu pot fi tăiate, iar Guvernul Boc a pus impozitul pe pensii”, a spus Adrian Câciu.

Adrian Câciu a fost întrebat şi dacă ar putea guvernul să susţină o astfel de măsură.

„Nu sunt ministrul de Finanţe, dacă ministrul de finanţe prezintă modul în care se pot recupera veniturile care să spunem n-ar mai ajunge la bugetul de stat, de ce nu? Până la urmă ăsta este scopul nostru, să găsim soluţii pentru oameni”, a spus Câciu.

Te-ar mai putea interesa și: O nouă ședință marți, 30 ianuarie, la sediul PSD. Premierul Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu

Adrian Câciu, PSD
Adrian Câciu, PSD

Ședință azi la sediul PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi bagă în ședință pe președinții din teritoriu, marți, 30 ianuarie, de la ora 10:00, pentru a-i pregăti de alegeri. Premierul le-a transmis tuturor liderilor locali că trebuie să candideze și să câștige și anul acesta.

Ieri, liderii Coaliției au negociat foarte atent și calendarul alegerilor. Potrivit unor surse, sunt slabe șansele ca social-democrații să accepte comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

Marcel Ciolacu a declarat deja că „nu este nicio prioritate și vreun interes politic” în această comasare.

„Una este discuția din interiorul fiecărui partid, alta e discuția în coaliție, haideți să vedem ce își doresc românii în primul rând. Din punctul meu de vedere, pentru români nu este nicio prioritate o comasare”, a afirmat premierul de curând.

Vezi mai multe știri: Recalcularea pensiilor. Ce pensie va avea un pensionar după 45 de ani în câmpul muncii, care a avut un salariu de 2.000 de lei