- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Halucinant! Ce a putut să pățească un șofer român care a fost prins circulând cu o viteză mai mare cu 38 km/h decât cea legală

25 Jan, 12:15 • Bumbeneci Diana
Un șofer român a fost prins că a circulat pe o autostradă din Olanda cu o viteză mai mare cu 38 km/h decât cea legală. Iată ce i s-a întâmplat.
Halucinant! Ce a putut să pățească un șofer român care a fost prins circulând cu o viteză mai mare cu 38 km/h decât cea legală

Un bărbat din Târgu Ocna, județul Bacău, a întâmpinat o situație complet neașteptată. Românul a ajuns în fața instanței pentru că nu a plătit o amendă dată de autoritățile olandeze pentru o abatere la legislația rutieră din țara respectivă, anunță ziare.com.

Șofer ajuns în fața instanței, din motive uluitoare

Este vorba despre Victor Dragoș L, din Târgu Ocna. Bărbatul a fost identificat de „radarul olandez”, în data de 05.06.2021, orele 18:06, circulând cu o viteză mai mare cu 38 de km/h.. Este vorba despre o viteză mult mai mare decât limita legală admisă pe Europaweg (A21), în Arnhem.

Citește și: România va fi lovită de ninsori. Elena Mateescu, director ANM: „Zile autentice de iarnă, chiar și în București!”

Amendă șofer
Amendă șofer

Se pare că șoferul nu a fost mulțumit de decizia oamenilor legii și nu a plătit amenda. Din acest motiv,  autoritățile judiciare din Olanda au luat legătura cu omologii din țara noastră. Oamenii legii din România i-au prezentat șoferului român contravaloarea sancțiunii, una ieșită din comun. În acest sens, bărbatul a primit obligația de a plăti suma de 436 de euro, echivalentul în lei (2.153,84 lei), printr-o sentință a Judecătorie Onești, chiar dacă de la data săvârșirii faptei a trecut un an și jumătate.

La data de 22.08.2022 a fost înregistrat pe rolul judecătoriei, certificatul emis de autoritățile judiciare din Olanda, în temeiul art. 290 și următoarele din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, solicitând recunoașterea și executarea unei sancțiuni pecuniare aplicată printr-o hotărâre a unui organ administrativ al statului olandez împotriva șoferului român”, se arată în actul de sesizare.

Conform informațiilor transmise de sursa citată, în baza acestei sesizări, șoferul a fost citat în instanță și a trebui să dea explicații în fața oamenilor legii. Instanța penală din Onești a recunoscut sancțiunea pecuniară aplicată de autoritățile olandeze, iar șoferul a fost obligat la plata sumei de 436 euro. Banii vor ajunge acum la bugetul de stat din România, deoarece amenda a fost transferată aici.

Te mai poate interesa și: Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult