- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hidroelectrica își ia gândul de la serviciile digitale de facturare. Licitația a fost anulată. Firmele IT nu s-au arătat interesate

11 May, 11:57 • Lupu Alexandra
Hidroelectrica renunță la ideea de a folosi servicii digitale pentru facturare. Firmele IT nu s-au înghesuit să depună oferte la licitație.
Hidroelectrica își ia gândul de la serviciile digitale de facturare. Licitația a fost anulată. Firmele IT nu s-au arătat interesate

În urmă cu puțin timp, Hidroelectrica a găsit soluția pentru problema facturilor emise cu întârziere: servicii digitale de facturare. Cu toate acestea, se pare că cel mai mare producător de energie electrică din România trebuie să-și ia gândul de la această idee, pentru că firmele IT nu s-au înghesuit să depună oferte. Din acest motiv, licitația a fost anulată, relatează ziare.com.

Hidroelectrica renunță la serviciile digitale de facturare

În urmă cu puțin timp, Hidroelectrica a scos la licitație un contract de 4 milioane de lei, prin care voia să cumpere atât o soluție tehnică de asigurare a sistemului de management al contractelor de furnizare și de facturare, dar și pentru a achiziționa 5 roboți software. Decizia a fost luată cu scopul de a rezolva problema facturilor emise cu întârziere semnificativă pentru clienți. Din dorința de a motiva achizițiile, compania a relatat că numărul de clienți este într-o creștere continuă, dar mai mult decât atât, numărul de angajați actual nu mai face față solicitărilor.

„Activitatea de furnizare energie electrică devine una importantă pentru companie și datorită prețurilor competitive ofertate, se estimează că această tendință se va păstra și în anul 2023, fapt ce va pune presiune atât pe sistemele informatice care deservesc departamentul de furnizare, cât și pe resursele umane care operează aceste sisteme informatice.

Deși Hidroelectrica își dorește să scaleze numărul de resurse umane prin angajări, se demonstrează totuși că atragerea de noi specialiști în departamentul de furnizare nu poate ține pasul cu creșterea numărului de clienți pe de o parte, respectiv cu creșterea complexității spețelor de business pe de altă parte, toate acestea într-un context in continuă schimbare din partea reglementatorului pieței de energie, ANRE”, justifica Hidroelectrica achiziția.

Citește și: Vouchere energie 2023. Modificări importante la ajutoarele pentru plata facturilor: vor putea fi achitate facturi mai vechi de un an, iar lista materialelor de încălzire va fi extinsă

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Cu toate acestea, compania de stat trebuie să-și ia gândul de la serviciile digitale de facturare. Licitația a fost anulată, tocmai pentru că firmele IT nu s-au înghesuit să bată palma cu Hidroelectrica. O singură ofertă a fost depusă, de către o firmă de dezvoltare de software. Concret, vorbim despre societatea de integrare de sisteme și consultanță tehnică R Systems Computaris Europe SRL, controlată de Systems Computaris International Limited.

Contractul avea o durată de 12 luni și avea drept obiect „Suport tehnic, mentenanţă corectivă şi evolutivă, administrarea, operarea aplicaţiei de management al contractelor de furnizare şi facturare clienţi casnici si noncasnici, mentenanţă evolutivă a portalului de servicii digitale Hidroelectrica şi dezvoltări de automatizări robotice”. Licitația avea o valoare de până la 4 milioane de lei.

Vezi și: Mega-anchetă! Românii încercau să scape de plata obligațiilor fiscale și foloseau facturi fictive pentru benzină și motorină. Au furat peste un milion de euro de la bugetul de stat