- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mega-anchetă! Românii încercau să scape de plata obligațiilor fiscale și foloseau facturi fictive pentru benzină și motorină. Au furat peste un milion de euro de la bugetul de stat

10 May, 12:36 • Lupu Alexandra
Românii foloseau facturi fictive la benzină și motorină pentru a scăpa de plata obligațiilor fiscale. Polițiștii și procurorii desfășoară mai multe percheziții.
Mega-anchetă! Românii încercau să scape de plata obligațiilor fiscale și foloseau facturi fictive pentru benzină și motorină. Au furat peste un milion de euro de la bugetul de stat

Mega-anchetă! Polițiștii și procurorii desfășoară peste 30 de percheziții la românii bănuiți de evaziune fiscală. Suspecții ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fictive pentru benzină și motorină, spune ziare.com.

Mega-afacere cu facturi fictive pentru benzină și motorină

Polițiștii și procurorii fac astăzi, 10 mai, peste 30 de percheziții la românii bănuiți de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu benzină și motorină. Primele informații arată că persoanele în cauză înregistrau în contabilitate facturi fictive pentru benzină și motorină, pentru a scăpa de plata contribuțiilor fiscale.

Tranzacțiile fictive erau derulate cu societăți comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât și nerezidente (Germania, Slovacia sau Cehia). Suspecții au produs un prejudiciu de peste un milion de euro bugetului de stat.

Citește și: România, pusă sub anchetă! Comisia Europeană investighează ajutorul oferit companiei Blue Air

„Astăzi, 10 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare”, transmite Poliția Română.

Facturi
Facturi

Activitățile se desfășoară la mai multe persoane și la sediile / punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse de energie accizabile. La ora actuală, polițiștii și procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Vor fi puse la dispoziție 13 mandate de aducere. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul unității de poliție pentru audiere.

„În acelaşi timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, transmite Poliția Română.

Polițiștii relatează că, în perioada 2019 – 2022, cu scopul de a scăpa de plata obligațiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi depus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacții fictive. Firmele erau controlate direct de suspecți sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influență. În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste un milion de euro.

Vezi și: Anchetă DNA! Mită de 22,4 milioane de euro la aeroportul Otopeni. Fostul director general făcea manevră după manevră la nivelul spațiilor comerciale din incintă