- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Horia Constantinescu, concluzie dură după verificările ANPC pe litoralul românesc. „Își desfăşoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul”

14 Jul, 23:26 • Lupu Alexandra
Horia Constantinescu critică dur litoralul românesc, după o lună de verificări desfășurate de ANPC. Iată care sunt concluziile.
Horia Constantinescu, concluzie dură după verificările ANPC pe litoralul românesc. „Își desfăşoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul”

Horia Constantinescu a făcut bilanțul după o lună de controale masive pe litoralul românesc. Șeful ANPC afirmă că rămâne o zonă a contrastelor și critică dur condițiile de care beneficiază românii, informează stiripesurse.ro.

Horia Constantinescu, despre litoralul românesc

ANPC a controlat peste 1.000 de operatori economici în prima lună a Comandamentului Litoral 2023 şi a dat amenzi de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, 100 de unități au fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor constatate de inspectori. De pe data de 12 iunie și până acum, ANPC a desfășurat 1.188 acţiuni de control, în toate staţiunile de pe litoral. 72 dintre ele au primit reclamații de la consumatori.

Citește și: Cât de simplu! Cum să economisești bani în timpul unui concediu pe litoral

Horia Constantinescu critică dur litoralul românesc. El afirmă că este o zonă a contrastelor, dar mai mult decât atât, atrage atenția că alături de investiții de milioane ale unor operatori economici curajoși își desfășoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul. Șeful ANPC a precizat că îi asigură pe români că autoritatea va răspunde urgent sesizărilor de pe litoral.

„Litoralul românesc rămâne o zonă a contrastelor. Am mai spus-o şi o voi repeta, până la momentul la care se vor lua decizii coerente de scoatere la lumină a uneia dintre cele mai frumoase zone din Europa.

Alături de investiţii de milioane ale unor operatori economici curajoşi şi iubitori de ţară, îşi desfăşoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul. Este ca şi cum ai pune un palat de cleştar în mijlocul unui bâlci jalnic.

Ai ocazia să mănânci un foie gras cu dulceaţă de ceapă lângă o farfurie plină cu hamsii, dintr-o dugheană deschisă lângă o alta cu gogoşi. Avem hoteluri de cinci stele deschise lângă unele cu tot atâtea, dar căzătoare.

Am ales o lună de silenzio stampa pentru a nu părea că suntem din nou groparii turismului la Marea Neagră, dar, din păcate, realitatea trebuie să strângă în aceeaşi barcă pe toţi cei care mai credem în şansa acestuia.

La final, vreau să vă asigur că suntem aici să curăţăm tot ceea ce vă poate expune pericolului şi să răspundem urgent sesizărilor dumneavoastră”, a declarat Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu

Principalele abateri constatate de inspectorii ANPC pe litoral au fost: deficienţe privind indicarea preţurilor pe toate produsele expuse la comercializare şi menţionarea preţurilor per unitatea de măsura, comercializarea unor jucării cu deficienţe, condiţii igienico-sanitare precare la prestarea serviciilor de alimentaţie publică sau cazare turistică și utilizarea unor produse şi proceduri nesigure.

Vezi și: ATENȚIE! Controale masive pe litoral. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA