- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Germania sprijină Ucraina din nou. Va fi livrat un nou lot de tancuri de apărare

02 Dec, 13:57 • Bumbeneci Diana
Germania trimite Ucrainei un nou lot de tancuri de apărare. Este vorba despre tancurile pentru care Elveția nu furnizează muniție.
Germania sprijină Ucraina din nou. Va fi livrat un nou lot de tancuri de apărare

Germania confirmă încă odată un sprijin pentru ucrainenii care par să aibă tot mai multă nevoie de armament, mai ales că războiul este tot mai aproape de a ajunge la zece luni de la debut. Nemții vor trimite ucrainenilor un nou lot de tancuri speciale pentru apărare.

Germania trimite noul lot de tancuri de apărare

Germania intenționează să livreze Ucrainei, în această primăvară, șapte tancuri Gepard, care se vor adăuga la cele 30 de tancuri de apărare antiaeriană care sunt deja folosite pentru a lupta împotriva armatei ruse, a relatat vineri revista Spiegel.

Cele șapte tancuri, care sunt la ora actuală reparate de producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann, cu sediul la Munchen, sunt menite să ajute Ucraina în protejarea orașelor și infrastructurii sale împotriva bombardamentelor rusești, a relatat Spiegel, conform știripesurse.

Ai mai putea citi: Președintele Chinei se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor”

lot de tancuri
lot de tancuri

De asemenea, guvernul german intenționează să trimită mai multă muniție pentru Gepard împreună cu tancurile suplimentare, a relatat publicația, conform Reuters.

Gepard este un sistem antiaerian autopropulsat blindat, autonom, care poate acționa în orice condiții meteorologice, construit pe șasiul tancului Leopard 1. Proiectat la mijlocul anilor 1960 și folosit începând cu anii 1970, sistemul a fost îmbunătățit de câteva ori cu sisteme electronice de ultimă generație, iar ucrainenii au mare nevoie de acest sprijin pentru a face față războiului.

Furnizarea de muniție pentru Gepard s-a dovedit a fi problematică, deoarece Elveția, care deține stocuri de muniție, refuză să o furnizeze, invocând statutul său de neutralitate, însă la ora actuală se caută tot mai multe soluții.

Citește și: Bilanțul victimelor ucise în Ucraina continuă să crească

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult