- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Președintele Chinei se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor”

02 Dec, 12:31 • Bumbeneci Diana
Xi Jinping este de părere că războiul dintre ruși și ucraineni trebuie să ajungă la final. Acesta a făcut declarații neașteptate.
Președintele Chinei se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor”

Președintele Chinei, Xi Jinping susține că este momentul să se pună capăt războiului care se desfășoară în Ucraina de aproape 10 luni. Liderul chinez este de părere că trebuie să se depună eforturi pentru stoparea războiului din Ucraina, lucru care este „în interesul comun al tuturor țărilor din Eurasia”, conform Agerpres.

Președintele Chinei vrea pace în Ucraina

Președintele chinez a făcut declarațiile în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, informează agenția ucraineană de știri Ukrinform.

„Rezolvarea crizei din Ucraina prin mijloace politice este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor țărilor din Eurasia”, susține Xi Jinping.

Mai mult, liderul chinez a mai explicat și că „este necesară o evitare a escaladării și extinderii crizei” și este necesară promovarea negocierilor.

Mai poți citi și: Bilanțul victimelor ucise în Ucraina continuă să crească

Președintele Chinei, XI Jinping și președintele Rusiei, Vladimir Putin
Președintele Chinei, XI Jinping și președintele Rusiei, Vladimir Putin

Pe marginea acestui subiect destul de controversat, Charles Michel a declarat, de partea cealaltă, că Uniunea Europeană se așteaptă ca Beijingul să își facă partea sa în direcția stopării distrugerii brutale și a ocupației pe care Rusia le exercită în Ucraina.

În timpul conversației, ambii lideri au transmis public și că „amenințările nucleare sunt iresponsabile și extrem de periculoase”. Mai mult, China s-a reținut în a critica Rusia pentru războiul din Ucraina, afirmând că acțiunile Moscovei sunt un rezultat al extinderii NATO. De foarte multe ori, analiștii militari au confirmat faptul că țara condusă de XI Jimping ar fi de acord cu acțiunile Rusiei, însă acest lucru nu a fost niciodată confirmat public, la nivel oficial.

Te mai poate interesa și: Numărul ucrainenilor care trec granițele României crește din nou

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult