- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iași, orașul care devine un pol de business în România! 13 multinaționale foarte puternice și-au stabilit sediile în capitala Moldovei

14 Jun, 16:57 • Cornel Ghimeșan
Orașul Iași devine un pol de business în România, după ce 13 multinaționale foarte puternice din industriile IT & Automotive, și-au stabilit sediile în Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri de clasa A din ţară, dar și cea mai mare investiţie privată din ultimii 10 ani, făcută în capitala Moldovei.
Iași, orașul care devine un pol de business în România! 13 multinaționale foarte puternice și-au stabilit sediile în capitala Moldovei

Iași, orașul care devine un pol de business în România. Inaugurată în aprilie 2023, la nici trei ani de la demararea lucrărilor, Palas Campus a doborât record, după record pe piața din România.

Citește și Orașul în care femeile sunt la conducere. Condiția pe care bărbații trebuie să o respecte dacă vor să trăiască în orașul în care locuiesc peste 600 de femei

Iași, orașul care devine un pol de business în România

Palas Campus este cea mai mare clădire de birouri de clasa A din ţară și cea mai mare investiţie privată din Iaşi în ultimii 10 ani. De asemenea, proiectul care a primit primul credit verde acordat unei companii româneşti de International Finance Corporation (IFC) este parte a Băncii Mondiale, dar și singurul  care se află în dublu proces de certificare verde.

Cu peste 14.000 de angajaţi doar în proiectele IULIUS din centrul oraşului, Palas Campus consolidează poziţia Iaşiului ca pol de business al ţării, cât şi ca pol de talente.

„Este un pol creativ şi de inovaţie în care şi-au stabilit sediul 13 companii multinaţionale foarte puternice din industriile IT & Automotive, inaugurarea proiectului realizându-se în prezenţa autorităţilor centrale, inclusiv a celor dedicate dezvoltării tehnologiei în România”, descrie, în câteva cuvinte, proiectul recent lansat Ionuţ Pavel, Office Buildings Manager la Palas Iaşi şi Palas Campus. Şase dintre cele 13 companii multinaţionale care au sedii în noul proiect au deschis primul lor birou din regiunea de nord-est – astfel că dincolo de premierele marcate de investiţia de 120 de milioane de euro putem spune că acesta este un nou hub de inovaţie al ţării. În plus, jumătate dintre companiile din Palas Campus sunt americane, importanţa proiectului fiind susţinută şi de participarea la lansare a Excelenţelor Lor, Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, şi Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite.

Palas Campus este o continuare a ansamblului multifuncţional Palas Iaşi, inaugurat acum un deceniu şi care a reprezentat o investiţie de peste 320 milioane de euro, realizată tot de IULIUS. Ambele sunt proiecte ample de regenerare urbană, care au redesenat centrul Iaşiului şi au devenit prima destinaţie în ceea ce priveşte timpul liber, dar şi un „vibrant hub de business regional”, după cum îl descriu reprezentanţii companiei. „Ca să avem o imagine completă, prin cele două investiţii, în centrul Iaşiului s-a format poate cea mai mare comunitate de IT&C, outsourcing şi automotive din România, cele opt clădiri pe care le operăm însumând 130.000 mp de spaţii office clasa A, în care îşi au sediul nu mai puţin de 70 de companii. Este cel mai mare pol de talente, cu peste 14.000 de angajaţi, cu impact în retenţia tinerilor absolvenţi, care au acum oportunităţi să se dezvolte şi, astfel, motive în plus să rămână în ţară, în Iaşi”, a declarat Ionuţ Pavel, reprezentant al IULIUS, potrivit businessmagazin.ro.

Palas Campus este situat în punctul zero al Iaşiului, foarte aproape de principale puncte de atracţie ale oraşului, ceea ce îl face foarte uşor accesibil, pietonal, cu automobilul personal sau transportul public.

Campusul a fost încă de la bun început conceput ca un proiect mixt integrat, menit să completeze ansamblul Palas. Faptul că acesta adaugă 60.000 mp ansamblului Palas, ajungând astfel la 130.000 mp de birouri clasa A şi peste 70 de companii găzduite, din domenii precum IT, automotive, banking etc., consolidează Palas Iaşi ca pol regional de business, spun reprezentanții IULIUS.

Citește și Oraşul din România în care poți cumpăra o garsonieră cu doar 5.000 de euro. Este mobilată şi utilată complet GALERIE FOTO

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult