- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ieftinire seminificativă a carburanților la 4 mai. Cât mai costă azi plinul de benzină sau motorină

04 May, 10:10 • Andrei Alina
Ieftinirile carburanților la Petrom vin după două scumpiri succesive care au avut loc în ultima decadă a lunii aprilie. Astăzi prețurile s-au egalizat ceea ce reprezintă o premieră în ultimii ani, tradițional în România litrul de motorină fiind mai scump decât cel de benzină.
Ieftinire seminificativă a carburanților la 4 mai. Cât mai costă azi plinul de benzină sau motorină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat la data de 4 mai 2023 un preț de 6.51 lei pentru un litru de benzină standard. Și litrul de motorină standard se vinde joi tot cu 6,51 lei/litru.

Jurnaliștii de la Economica.net au analizat prețurile din ultima lună și a reieșit că Petrom a ieftinit și motorina și benzina cu nouă bani pe litru. A fost a doua ieftinire consecutivă a carburanților operată de Petrom după cea din 29 aprilie, când motorina s-a ieftinit cu nouă bani pe litru.

Citește și: Ieftinire record la carburanți! Prețurile actuale pentru benzină și motorină sunt nemaiîntâlnite de peste un an de zile

După această ultimă modificare de preț, observăm așadar că prețul motorinei rămâne identinc cu al benzinei, situație la care s-a ajuns după ieftinirea de la final de aprilie. Egalizarea prețurilor este o premieră în ultimii ani, tradițional în România motorina fiind mai scumpă.

În vara anului trecut, motorina se scumpise foarte mult în raport cu benzina, diferența de preț dintre dei doi carburanții fiind și de 1,5 lei pe litru.

Citește și: Rompetrol dă naștere unui nou concept: benzinăriile sunt transformate într-o destinație! Stațiile de alimentare inaugurate recent pe A1 sunt considerate „cele mai moderne din România”

 

Ieftiniri sunt și la alte stații din București

Cea mai ieftină benzină standard poate fi cumpărată joi în București cu 6,46 lei pe litru la o stația Petrom din Cotroceni, dar și de la Lukoil.

Cea mai ieftină motorină standard costă joi 6,49 lei și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, sector 5. La celelalte stații, prețul motorinei urcă până la 6,69 lei.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul de carburanți a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.