- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imagini șocante surprinse în Vaslui! Elevii unei școli obligați să își țină cursurile în cimitir

07 Mar, 15:38 • Cornel Ghimeșan
Peste 22 de elevi, din județul Vaslui, sunt obligați să își țină orele de curs într-un cimitir. Cu toate că DSP Vaslui a dispus mutarea acestora într-o unitate de învățământ care să le ofere condițiile necesare, părinții nu au fost de acord cu acestă măsură.
Imagini șocante surprinse în Vaslui! Elevii unei școli obligați să își țină cursurile în cimitir

Imagini ireale surprinse într-un sat din județul Vaslui! Elevii unei școli sunt obligați să își țină orele de curs în cimitir, deoarece clădirea în care aveau ore, în mod normal, a intrat în reparații. În urma unui control DSP Vaslui a fost cerută mutarea de urgență a copiilor. Părinții sunt revoltați, așadar au reacționat vehement, motivul este unul cu totul neașteptat. Copiii acestora sunt obligați să învețe în casa de prăznuire a cimitirului din Cursești Deal.

Citește și: Destinația de lux din România! Costul unei astfel de vacanțe poate ajunge la 130.000 de dolari

Școala din satul Cursești Deal, din județul Vaslui, a intrat recent în reparații. Din această cauză ,orele de curs a 22 de elevin, din clasele primare, și a altor 8, de la grădiniță, au fost mutate în cimitir. Învățătorii și elevii trebuie să se prezinte zilnic în casa de prăznuire a cimitirului pentru a-și susține cursurile.

Inițial, în momentul în care părinții au aflat de acestă mutare temporară nu au avut comentarii și nu au reclamat în vreun fel decizia instituții de învățământ. Totuși, în urma unui control realizat de Direcția de Sănătate Publică Vaslui a fost dispusă mutarea de urgență a copiilor în altă clădire. Părinții copiilor nu sunt de acord cu decizia DSP Vaslui. Inspectorii au decis că spațiul nu oferă condițiile necesare pentru realizarea orelor și că este un spațiu impropriu. Reprezentanții instituției au cerut mutarea în altă unitate de învățământ.

Părinții nu sunt de acord cu mutarea elevilor din cimitir

Conducerea școlii din satul  Cursești Deal a fost amendată cu 3.000 de lei, de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Aceștia au fost amendați pentru neîndeplinirea condițiilor de igienă în clădirea unde învață elevii.

Elevii ar trebui mutați într-o școală dintr-un sat vecin. La aflarea deciziei DSP, părinții au fost cât se poate de revoltați, afirmând că nu sunt de acord ca micuții să fie obligați să facă naveta. Aceștia a amenințat că nu își vor mai lăsa copiii să meargă la școală, dacă vor fi mutați din clădirea din cimitir.

„Nu suntem de acord să meargă copiii la altă şcoală, ni s-a spus că mai este puţin şi sunt gata lucrările la şcoala lor şi nu credem că este o problemă dacă mai învaţă două luni în prăznicar. Nu avem posibilitatea să-i ducem şi să-i aducem de la şcoală.Nu avem maşini, suntem acasă, că avem copii mai mici, soţii sunt plecaţi la muncă. Ştim că în alte localităţi când s-au făcut lucrări la şcoli, copiii au fost mutaţi o perioadă în alte spaţii şi nu a spus nimeni nimic. Acum la noi de ce nu se poate?”, a mărturisit una din mămici la protestul împotriva autorităților.

Alte articole: ATENȚIE! Alertă InfoCons. Adevăratul pericol din bomboanele de ciocolată pe care le oferiți cadou de Ziua Femeii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult