- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE! Alertă InfoCons. Adevăratul pericol din bomboanele de ciocolată pe care le oferiți cadou de Ziua Femeii

07 Mar, 14:10 • Bumbeneci Diana
Mare atenție la bomboanele oferite de 8 martie! InfoCons trage un semnal de alarmă cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.
ATENȚIE! Alertă InfoCons. Adevăratul pericol din bomboanele de ciocolată pe care le oferiți cadou de Ziua Femeii

Mare atenție la bomboanele de ciocolată. InfoCons trage un semnal de alarmă cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.

Adevăratul pericol din bomboanele de ciocolată pe care le oferiți cadou de Ziua Femeii

Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri, arată o atenționare InfoCons. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs. InfoCons a organizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:

  • 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
  • 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
  • 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
  • 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
  •  4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
  •  4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
  • 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
  • 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
  • 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
  • 48% din produse au 1 aditiv alimentar;

Vezi și: Vrei să afli dacă telefonul tău este ascultat? Primele semne care îți arată acest lucru

Bomboane de ciocolată
Bomboane de ciocolată

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:

  •  toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322)
  • 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
  • 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330).

Din punctul de vedere al ingredientului principal:

  • – 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;
  • – 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
  • – 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
  • – 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
  • – 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao
  • – 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.

Din punctul de vedere al conținutului de cacao:

  • 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao
  • Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %
  • Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.
  • Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.
  • Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportată la 100 grame de produs.
  • Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.

Vezi și: Nu consumați aceste chipsuri! ANSVSA anunță retragerea unui sortiment deoarece conțin substanțe provocatoare de cancer

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult