- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În 2023 vor fi acordate mai multe subvenții pentru panouri fotovoltaice. Barna: „După estimările mele vor fi în jur de 200 de mii de beneficiari”

11 Jan, 09:43 • Bumbeneci Diana
Anul acesta vor fi alocate mai multe fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, speră că vor beneficia sute de mii de români.
În 2023 vor fi acordate mai multe subvenții pentru panouri fotovoltaice. Barna: „După estimările mele vor fi în jur de 200 de mii de beneficiari”

Câteva sute de mii de gospodării pot primi subvenție de la bugetul de stat pentru a instala panouri fotovoltaice de 3 KW, a anunțat ministrul Mediului, Tancsoz Barna, conform AgroTV.

Mai mulți români vor putea să își achiziționeze fotovoltaice

Aproape 90% dintre cererile depuse au fost finalizate anul trecut.

Ministrul Barna mai spune că este nevoie de finanțare pentru toate aceste panouri fotovoltaice. Anul acesta au fost finalizate aproape 40 de mii de cereri de finanțare din cele 45 de mii. Astfel, 40 de mii de gospodării vor avea sistemele fotovoltaice, finanțate 90 % prin AFM.

Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Conform oficialului, anul acesta ar trebui să fie peste 200 de mii de beneficiari a subvenției de la bugetul de stat. Rămâne însă de văzut câți doritori vor fi și mai ales câți vor trece de procesul de birocrație.

Anul acesta vom descentraliza programul împreună cu autoritățile locale. Aș dori să implementăm la câteva sute de mii de gospodării acest program. Am stabilit anul trecut că asigurăm finanțare mai mare decât până acum și aici lucram cu asociațiile municipiilor comunelor pentru a ajuta sute mii de familii să-și monteze aceste sisteme fotovoltaice.

După estimările mele vor fi în jur de 200 de mii de beneficiari care pot primi subvenție de la bugetul de stat pentru a instala acele sisteme fotovoltaice de 3 kwatt”, a declarat Barna.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult