- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În 2024, românii pierd un program de finanțare important! Ministerul Familiei a făcut anunțul

19 Dec, 23:37 • Bumbeneci Diana
Programul de finanțare destinat românilor, derulat de Ministerul Familiei, care a fost anulat din lipsa banilor. Anul 2024 nu mai aduce aceleași beneficii pentru români.
În 2024, românii pierd un program de finanțare important! Ministerul Familiei a făcut anunțul

Adio finanțare pentru o categorie de români. Nu mai sunt bani pentru unul dintre cele mai importante programe derulate de Ministerul Familiei, așa că acesta nu va mai continua și anul viitor.

Ministerul Finanțelor anunță oprirea unui program important de finanțare

În acest fel, deoarece Ministerul Finanțelor nu a mai găsit bani pentru decontarea procedurilor FIV, acest program, deși a fost un succes în acest an, a fost blocat pentru moment. Mai mult, amendamentul care ar fi permis continuare programului în 2024 a fost respins în dezbaterile din parlament.

Ministerul Familiei a avut 10.000 de proceduri finanțate și 24.000 de solicitări eligibile în 2023.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Finanțare Ministerul Familiei
Finanțare Ministerul Familiei

„La un an și două săptămâni de la lansarea Programului Social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că la data de 19 decembrie au fost înregistrate 52 de nașteri și 1.010 sarcini în evoluție. De asemenea, numărul de 10.000 de dosare eligibile aferente anului 2023 a fost atins.

Pe parcursul acestui an au fost înregistrate peste 25.000 de solicitări pentru accesarea sprijinului financiar de 15.000 de lei destinat procedurilor de fertilizare in vitro. De la începutul programului, au fost făcute 2.445 de deconturi la farmacii și 2.134 de deconturi la clinici pentru proceduri medicale”, a precizat Ministerul Familiei, într-un comunicat de presă.

Prin intermediul acestui program se acordau vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro (FIV). 5.000 de lei sunt folosiți pentru cumpărarea medicamentelor specifice, iar 10.000 de lei erau destinați pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

Ai mai putea plăti și: Este oficial. Marcel Ciolacu: 12 milioane de români vor avea venituri mai mari în 2024. Ce se întâmplă cu taxele

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult