- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția românilor care dețin carduri de alimente! Voucherele sociale au termen de valabilitate!

14 Oct, 21:11 • Oprea Alina
Știai că există un termen limită de a cheltui acele vouchere sociale? Guvernul a anunțat că persoanele care dețin un astfel de card pentru alimente au un termen limită de a cheltui voucherele respective.
În atenția românilor care dețin carduri de alimente! Voucherele sociale au termen de valabilitate!

Guvernul a oferit românilor vouchere care sunt speciale pentru cheltuielile e țin de gospodărie, mai exact, pentru alimente, însă problematica stă în faptul că aceștia u erau conștienți de faptul că vouherele sociale au un anumit termen limită. Din păcate, acestea pot fi cheltuite doar într-o periodă anume.

Citește și: Anunț incredibil pentru cei care vor panouri solare! Câciu anunță acordarea voucherelor de 50.000 de lei!

Vouchere
Vouchere

Termen limită petru aceste vouchere!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene adecis, la data de 1 iunie 2022, să acorde o serie de carduri sociale pentru o anumită categorie de români care provin din medii mai puțin favorabile și care au nevoie mai mare decât alții de alimente sau de o masă caldă. Aceste vouchere se acordă în șase tranșe, iar fiecare tranșă constă în suma de 250 de lei, iar alimentarea acestora este efectuată la fiecare două luni.

Oamenii trebuie să știe că banii de pe aceste carduri nu pot fi retrași pentru a putea să îi folosească sub form de numerar, ci se folosesc doar sub formă de card social pentru achiziția de alimente sau pentru o masă caldă. Termenul limită este impropriu comunicat, întrucât, oamenii au la dispoziție 12 luni de a cheltui tot ceea ce se află pe cardul acela.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.”, a declarat Ministerul Investițiilor și Proiecteloor Europene, conform KanalD.

Aceste carduri vor fi oferite și în anul 2024

Oamenii care vin din mediile defavorizate s-au întrebat și au sperat ca aceste carduri să fie oferite și anul viitor mai exact, în decursul anului 2024. Programul „Spriji pentru România” va continua și î anul 2024, mai exact până în anul 2027.

În perioada 20-27 octombrie, cardurile vor încărcate cu aceste sume de bani, este începutul acestui program care se desfășoară până în 2027, asa cum am stabilit cu personalul din educație.

Luna octombrie este luna în care se încarcă cardurile cu 250 lei, bani care sunt primiţi de 2,5 milioane beneficiari.”, a comunicat Ministrul Fondurlor Europene, potrivit România TV, conform sursei citate.

Citește și: Ministrul Adrian Câciu anunță că românii cu venituri mici vor primi voucherele pentru alimente și în 2024. Când intră banii pe card în octombrie