- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

În timp ce românii se luptă cu ratele mari la credite, o altă bancă anunță un profit record. Alpha Bank raportează pentru primele nouă luni din 2022 un profit de 36,7 mil.euro, plus 82% an/an

09 Nov, 14:35 • Gabriela Andreescu
După ce Raiffeisen, BCR și BRD au impresionat analiștii economici cu rezultatele raportate pentru primele 9 luni ale anului în curs, a venit rândul Alpha Bank să își prezinte rezultatele financiare pentru perioada menționată. Banca a anunțat un profit în creștere cu 82%, un record pe piața bancară, prin care își depășește detașat rivalele din domeniu din punctul de vedere al expansiunii pe piață: BCR, de exemplu, a încheiat primele nouă luni cu o creştere de 35%, iar BRD cu o creștere de 10,3%
În timp ce românii se luptă cu ratele mari la credite, o altă bancă anunță un profit record. Alpha Bank raportează pentru primele nouă luni din 2022 un profit de 36,7 mil.euro, plus 82% an/an

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a obţinut în primele nouă luni din 2022 un profit înainte de impozitare de 36,7 mil.euro, în creştere cu 82,5% faţă de perioada similară a anului precedent, în timp ce veniturile totale au crescut cu14% an/an, susţinute de majorarea cu 15% a veniturilor nete din dobanzi şi cu 13% a veniturilor nete din comisioane.

Tendința de creștere a portofoliului de credite se păstrează pe un tred ascendent, la fel ca în cazul celorlalte bănci, semn că apetitul românilor pentru contractarea de credite rămâne încă ridicat.

În perioada ianuarie-septembrie 2022, portofoliul de credite a depasit 2,9 miliarde de euro, marcand un avans anual de 8,1%, in timp ce depozitele atrase de la clienti au ajuns la aproximativ 2,8 miliarde de euro, in crestere cu 7,3% fata de anul precedent, informează instituția financiar bancară, citată de ZF.

La finalul primelor 9 luni ale acestui an, activele Alpha Bank Romania au ajuns la aproape 4,1 miliarde de euro.

Alpha Bank raportează pentru primele nouă luni din 2022 un profit de 36,7 mil.euro, plus 82% an/an
Alpha Bank raportează pentru primele nouă luni din 2022 un profit de 36,7 mil.euro, plus 82% an/an

Finantarile noi catre companiile mari au crescut cu 35% în primele nouă luni din 2022, in timp ce originarea de credite pentru intreprinderi mici si mijlocii si de credite ipotecare a inregistrat o crestere anuala de 55% si, respectiv, 18%.

În paralel, volumul platilor procesate prin solutiile de tip POS, Tap to Phone si e-commerce oferite de Alpha Bank a înregistrat o crestere anuala de 32%.

În septembrie, Alpha Bank Romania a ajuns la acoperirea integrala a retelei de unitati teritoriale cu echipamente multifunctionale ATM 24/7 Banking, imbunatatind astfel accesul clientilor la servicii prin implementarea tehnologiilor de self-service.

„În urmatoarea perioada, banca va continua sa dezvolte acest serviciu prin adaugarea de noi functionalitati si extinderea gamei de tranzactii care pot fi efectuate de clienti prin intermediul acestor echipamente”, spun oficialii instituţiei.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. În 1993, Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au înfiinţat Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială, redenumită în 2000 Alpha Bank România.

Citește și: George Copos face în continuare profituri bune cu hotelurile sale. Grupul Ana Hotels a avut anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de 2020

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult