- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inaugurarea podului de la Brăila, amânată. Sorin Grindeanu a anunțat data la care a fost reprogramată: „Sunt mulți oameni care vor folosi acest pod”

22 Jun, 14:19 • Lupu Alexandra
Podul de la Brăila nu se va mai inaugura pe data de 27 iunie 2023, așa cum a fost anunțat inițial. Sorin Grindeanu va merge vineri în inspecție.
Inaugurarea podului de la Brăila, amânată. Sorin Grindeanu a anunțat data la care a fost reprogramată: „Sunt mulți oameni care vor folosi acest pod”

Sorin Grindeanu a anunțat că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu va mai fi inaugurat pe data de 27 iunie 2023, așa cum a fost anunțat inițial. Ministrul Transporturilor a informat că va merge vineri în inspecție, relatează profit.ro.

Inaugurarea podului de la Brăila, amânată

Sorin Grindeanu a anunțat că va merge în inspecție la podul de la Brăila vineri, 23 iunie. Ministrul a menționat că inaugurarea va avea loc la începutul lunii iulie, față de data de 27 iunie, așa cum s-a anunțat inițial.

„O să merg la Brăila. La începutul lunii iulie (va fi inaugurat – n.red.). Voi fi acolo. În acest an și jumătate, cred că este a șaptea oară când merg acolo, la Brăila”,  a declarat Sorin Grindeanu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Grindeanu țintește 2024 cu finalizarea a 200 de km de drum expres. A7 va ajunge la granița cu Ucraina

Ministrul Transporturilor a relatat că se va putea circula doar pe timpul zilei pe podul de peste Dunăre. Pe timp de noapte, accesul va fi restricționat. Inaugurarea podului va avea loc, cel mai probabil, pe data de 6 iunie 2023. La eveniment este așteptat să participe inclusiv președintele Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu a explicat că vineri, 23 iunie, va merge în inspecție la podul de la Brăila și atunci va putea constata dacă decizia de a-l da în circulație este una corectă sau nu. Ministrul Transporturilor a spus că circulația va fi alternativă, astfel, se va putea circula de la 6 dimineața și până la 8, 9 sau chiar 10 seara, iar în cele din urmă, nu va exista acces la pod pe timpul nopții.

Podul de la Brăila
Podul de la Brăila

El a explicat că măsura trebuie să fie implementată tocmai pentru a nu pune în pericol siguranța călătorilor, în perioada în care se demontează schelele. Sorin Grindeanu consideră că aceasta este cea mai bună variantă. În caz contrar, inaugurarea poate fi amânată cu 2 luni, atât cât ar dura demontarea schelelor.

„Eu am luat decizia și voi vedea vineri dacă e o decizie corectă ca acest pod să fie dat în circulație, chiar dacă va trebui să se treacă vreo două luni prin procedura demontării, să poată fi dat în circulație cumva alternativ.

Spre exemplu, de la 6 dimineața la 8-9-10 seara să se poată circula, iar pe parcursul nopții să închidem circulația, ca să nu se pună în pericol siguranța călătorilor să se poată demonta aceste schele. Cred că e varianta corectă, decât să mai stăm două luni să se demonteze schelele. E perioada estivală, sunt mulți oameni care vor folosi acest pod și cred că e o variantă logică”, a explicat ministrul Grindeanu.

Citește și despre următorul subiect: Sorin Grindeanu le închide ușa în nas celor de la AUR: ”Au un comportament semisălbatic. Exclus să facem alianță cu ei”