- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sorin Grindeanu le închide ușa în nas celor de la AUR: ”Au un comportament semisălbatic. Exclus să facem alianță cu ei”

21 Jun, 18:43 • Stefan Simion
Fostul premier Sorin Grindeanu exclude ca PSD să facă alianță cu AUR, în 2024. Grindeanu susține că a remarcat la membrii AUR o doză mare de ezitare atunci când este vorba despre recunoașterea valorilor europene, dar și despre influența NATO. Mai mult, el susține că unele persoane din AUR au au comportament ”semisălbatic”, ceea ce nu poate fi tolerat, din perspectiva lui Grindeanu.
Sorin Grindeanu le închide ușa în nas celor de la AUR: ”Au un comportament semisălbatic. Exclus să facem alianță cu ei”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a ținut să le închidă ușa în nas celor de la AUR, în perspectiva unei viitoare alianțe. Fostul premier susține că există multe motive pentru care, din punctul lui de vedere, AUR nu poate fi un partener de încredere pentru PSD, atitudinea față de Uniunea Europeană și Nato fiind cel mai deranjant din punctul de vedere al lui Grindeanu.

”Exclus din punctul meu de vedere să facem alianță cu AUR în 2024. E un partid care, din perspectiva mea, nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România. Au șovăieli în a spune cu toată gură că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine. Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO. Pentru mine, această șovăială este eliminatorie. Nu poți să faci proiecte majore fără finanțare europeană. Garantează vreunul de la AUR că se oprește Putin în Ucraina, dacă tot spun că nu e bun NATO?”, a declarat Sorin Grindeanu, pentru Digi24.

Citește și Victor Ponta: „Avem cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani. Avem o administrație mai ineficientă …

Poziționarea celor de Aur față de UE și NATO nu este singura nemulțumire a lui Sorin Grindeanu, relativă la AUR. Ministrul Transporturilor a explicat, de asemenea, că nu este admisibil, din perspectiva lui, ca parlamentarii AUR să fie agresivi în atitudine, în general, nu doar față de PSD, ci în relațiile cu toate partidele din Parlament. Mai mult,  Grindeanu susține că soiul de comportament al celor de la Aur este unul ”semisălbatic”.

”Chestiunile mai puțin grave sunt cele legate de un comportament semisălbatic. Eu așa ceva nu am văzut”, a punctat Grindeanu

Citește și  Marius Budăi anunţă creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi şi impozitarea pensiilor …

Cu cine crede Grindeanu că se vor alia cei de la AUR

Dacă exclude o posibilă alianță a PSD cu AUR, Sorin Grindeau este convis, în schimb, că partidul condus de George Simion are toate șansele să ajungă într-o alianță cu un adversar politic al PSD, în speță USR.

Singurii care au semnat ceva cu AUR sunt cei de la USR. E singurul partid parlamentar care a făcut un acord cu AUR în ultimii trei ani. Să nu vă mire în 2024 că se vor alia”, a opinat Sorin Grindeanu, pentru sursa citată.

.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult